Verborgen geometrische kunstschatten - RTV 794
Ankeiler: Als aanvulling op de IJsselbiënnale die deze zomer plaatsvindt is in de gemeente Heerde de IJsselkunstkaart uitgebracht door Visit Heerde.

HEERDE - Als aanvulling op de IJsselbiënnale die deze zomer plaatsvindt is in de gemeente Heerde de IJsselkunstkaart uitgebracht door Visit Heerde. In de gemeente Heerde vind je deze zomer op meerdere plekken IJsselkunst in galeries, tuinen en musea.

Midden in Heerde kan je schilderijen en beelden bekijken van kunstenaarskoppel Riekje en Han Lammers. Vanaf de weg zie je het niet, maar net voorbij Dalli aan de Zuppeldseweg is een mooie tuin met geometrische zinken beelden en een galerie met schilderijen en beelden te vinden.

Lijnen, vormen en schaduwen zijn leidend voor het werk van Riekje Lammers. Zo maakt ze het spannend voor de toeschouwer, waarbij ze zichzelf telkens weer voor een nieuwe uitdaging stelt. Dat is bijvoorbeeld te zien in collage van Picasso of Kandinsky, waarbij lijnen precies door moeten lopen zodat vormen toch juist en herkenbaar blijven.

Voor Han Lammers is het niet anders, ook hij stelt zich voor uitdagingen, maar dan wiskundig van aard. Dit levert geometrisch, abstract werk op dat gekenmerkt wordt door concrete en zuivere vormen. In de galerie en in de tuin zijn de geometrische beelden te zien. Bijzonder is dat de zon elke keer weer andere schaduwen creëert. De strakke grijze buitenbeelden van Han Lammers staan in een spannend contrast met de organische vormen van de groene tuin.

De galerie en tuin van Han en Riekje Lammers vind je in Heerde, Zuppeldseweg 2 en is geopend van donderdag tot en met zondag. Dit wordt ook aangegeven op hun galeriebord bij de ingang. Wil je reserveren? Dat kan door 06-55302578 te bellen.

Riekje en Han Lammers exposeren de hele zomer met andere kunstenaars in gemeente Heerde met IJsselkunst. Dit is te zien tot en met 18 september. De IJsselkunstfolder met alle locaties haal je gratis bij Toeristen Info Punten in de omgeving.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel