RTV 794 - Gelderland

Gelderland

 • Information
  21 september 2020 20:43

  Veluwse boeren zijn overlast 'Flevolandse' gans spuugzat

  Het is dweilen met de kraan open, want elk jaar zijn het er meer. Melkveehouders op de Veluwe zijn de overlast van ganzen meer dan zat. De beesten eten namelijk het gras op wat voor de koeien is bedoeld en bovendien schijten ze alles onder. Er moet nu echt wat gebeuren vinden ze.
 • Information
  21 september 2020 20:39

  Onherkenbaar De Graafschap compleet vernederd bij Jong AZ

  Een onherkenbaar De Graafschap heeft maandagavond een onthutsende nederlaag geleden op bezoek bij Jong AZ. De Superboeren gingen met 7-3 onderuit.
 • Information
  21 september 2020 17:11

  Mogelijke ontvoering in Nijmegen

  In Nijmegen is maandagmiddag mogelijk iemand ontvoerd. Dat bevestigt de politie. Er zouden meerdere voertuigen bij de mogelijke ontvoering betrokken zijn.
 • Information
  21 september 2020 21:40

  Snoei na debacle: 'Triest en De Graafschap-onwaardig'

  Mike Snoei, de trainer van De Graafschap, wist niet wat hem overkwam maandagavond tegen Jong AZ. De Superboeren werden tot op het bot vernederd, het werd 7-3.
 • Information
  21 september 2020 19:43

  Herinneringsbroche voor geëvacueerde Arnhemmers: 'Lang geen aandacht voor geweest'

  In september 1944 moesten ruim 90.000 Arnhemmers de stad verlaten. Maandenlang werden ze opgevangen door vrienden, kennissen, soms door vreemden. Om de geëvacueerden van toen te eren is er een herinneringsbroche gemaakt. Maandag is de eerste uitgereikt.
 • Information
  21 september 2020 20:30

  Na 'gigantische investering' is spoorwegovergang in Aalten nu veilig

  De beveiliging van een gevaarlijke spoorwegovergang aan de Tuunterweg in Lintelo bij Aalten is afgelopen weekend flink onder handen genomen. Hoewel de beveiliging miljoenen heeft gekost, zijn de gemeente en omwonenden er blij mee.
 • Information
  21 september 2020 19:30

  Kleiwinning brengt nieuwe natuur in Maneswaard

  Met nieuwe kleiputten, flauwe oevers en eilandjes moet de natuurlijke rijkdom van de Maneswaard bij Opheusden de komende tien jaar flink groeien. Volgens ontwikkelaar K3 gaat dit prima samen met het gebruik als recreatieplas. Al kunnen boten en jetski's er straks niet meer terecht.
 • Information
  21 september 2020 18:45

  Misbruikzaak Lunteren: man krijgt voorwaardelijke celstraf

  Een 40-jarige man uit Gorinchem is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een minderjarige jongen uit Lunteren. De rechter legt hem een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een taakstraf van 240 uur op.
 • Information
  21 september 2020 16:49

  Tieners opgepakt voor doorboren lever met mes

  De politie heeft twee minderjarigen opgepakt voor een steekpartij in Hoevelaken, op 8 augustus. Een jongen van 18 werd daarbij in zijn buik gestoken en zijn lever werd daarbij doorboord.
 • Information
  21 september 2020 18:30

  Rennen voor een gezonder leven, basisschool Ede start met Daily Mile

  Ze willen hun leerlingen zo gezond mogelijk hebben. Daarom beginnen ze bij de islamitische basisschool Alamana in Ede met de zogeheten Daily Mile; oftewel een kwartier rennen, huppelen of snel wandelen.
 • Information
  21 september 2020 17:06

  Voorrang voor zorg- en onderwijspersoneel niet in alle Gelderse teststraten

  Vanaf maandag krijgt zorg- en onderwijspersoneel voorrang bij coronatesten. Dat geldt alleen niet voor de Gelderse teststraten van Harderwijk en Zelhem. Dat is om de snelheid voor hen erin te houden, legt een woordvoerder uit. De monsters van die teststraten gaan namelijk naar laboratoria in Duitsland. Dan duurt het langer voor de uitslag er is, vanwege de transporttijd.
 • Information
  21 september 2020 14:15

  Vader die zoontje opsloot in kist moet 4,5 jaar de cel in

  De vader van het Duitse jongetje dat drie jaar geleden volledig ondervoed en mishandeld werd ontdekt op een camping in Winterswijk, moet 4,5 jaar de cel in. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 5 jaar voor onder andere mishandeling en verwaarlozing.