Gelderland - RTV 794

Gelderland

 • Information
  23 september 2021 11:22

  Afghanen Harskamp vertrekken vanaf volgende week naar Heumensoord

  De Afghaanse evacués die in Harskamp zijn opvangen, vertrekken uiterlijk maandag 4 oktober naar de opvanglocatie in Heumensoord. Dat betekent dat er na ongeveer zes weken een einde komt aan de opvang in Harskamp.
 • Information
  23 september 2021 11:00

  Deze Doesburger rookt en drinkt niet, maar is wel verslaafd aan het verzamelen van zilveren mosterdpotjes

  Het zijn kunstwerkjes op zich, de zilveren mosterdpotjes en lepeltjes die zijn tentoongesteld in het Zilvermuseum in Doesburg. Vrijdag opent mr. Pieter van Vollenhoven het kleinste museum van de stad - gevestigd in de Martinikerk - officieel. De verzameling potjes en lepeltjes uit de hele wereld is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Doesburger Martin de Kleijn.
 • Information
  23 september 2021 10:00

  Voor 2,1 miljoen euro kan Zaltbommel van geitenhouder af

  De gemeenteraad van Zaltbommel moet binnenkort een besluit nemen om 2,1 miljoen euro uit te trekken voor de verplaatsing van een geitenhouderij bij Brakel. Zaltbommel wil een woonwijk en twee scholen in de buurt van dit bedrijf bouwen, maar dat gaat om mogelijke risico's voor de gezondheid van omwonenden niet samen.
 • Information
  23 september 2021 08:19

  Indrukwekkende video van noodlanding vliegtuig naast A50 duikt op: 'Piloot, je bent een koning!'

  Het was het gesprek van de dag voor velen, op die bewuste 25 juni. In de ochtend landde plots een parachutistenvliegtuigje in een weiland naast de A50, bij Beemte Broekland. Negentien mensen kwamen wonderwel met de schrik vrij, nadat in de lucht de motor plots uitviel. Dat de inzittenden angstige momenten meemaakten, blijkt wel uit nieuw verschenen beelden.
 • Information
  23 september 2021 08:00

  Zandstormen en overstekende kamelen, Swen doet mee aan de Solar Challenge

  Swen Sekha uit Duiven doet volgende maand mee aan de autorace op zonne-energie, de Solar Challenge. Die is vanwege de coronapandemie eens niet in Australië, maar in Marokko. Swen en zijn team treffen momenteel in het Noord-Afrikaanse land de laatste voorbereidingen voor de race.
 • Information
  23 september 2021 07:10

  Schreeuwende boer in Zutphen jaagt nog steeds angst aan, maar oplossing lijkt nabij

  De problemen op het Kerkpad in Zutphen zijn nog niet voorbij. Nog altijd komen er meldingen binnen over de boer die met zijn bedrijf aan het pad zit en mensen belaagt. De gemeente is inmiddels wel gestart met de aanleg van een omleiding van het openbare pad, om problemen in de toekomst op te lossen. Toch zetten verschillende gebruikers van het pad daar hun vraagtekens bij.
 • Information
  23 september 2021 06:20

  Nijmeegse gemeenteraad wil dat asfaltcentrale vertrekt

  De omstreden asfaltcentrale aan de Energieweg in Nijmegen moet daar weg. Dat vindt de gemeenteraad van Nijmegen. Een meerderheid in de raad stelt dat als er juridische basis voor is, de fabriek zo spoedig mogelijk moet worden gesloten.
 • Information
  23 september 2021 06:00

  Aantal meisjes met HPV-vaccinatie spectaculair gestegen

  Steeds meer meisjes nemen de vaccinatie tegen het HPV-virus, dat onder meer baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Landelijk nam het aantal gevaccineerde meisjes met 10 procent toe, naar 63 procent. In Gelderland is de vaccinatiegraad tegen HPV zelfs bovengemiddeld hoog.
 • Information
  22 september 2021 23:05

  Doelman Schubert bekogeld met bier: 'Ik hoop dat ze gestraft worden'

  Markus Schubert, de doelman van Vitesse, beleefde woensdag een bijzondere avond in Groningen. Bij de aanvang van de tweede helft werd hij door FC Groningen-supporters bekogeld met bier en bleef hij een tijd op de grond liggen.
 • Information
  22 september 2021 22:25

  TERUGLEZEN | Vitesse wint, maar faalt ook in Groningen op bizarre avond

  Vitesse won woensdagavond met 0-1 van FC Groningen op een bizarre avond. Twee rode kaarten voor de thuisploeg, een bekogeling van Vitesse-doelman Schubert en een tijdelijke staking waren de ingrediënten. Uiteindelijk faalde Vitesse opzichtig door in de tweede helft niet verder uit te lopen tegen negen man.
 • Information
  22 september 2021 22:24

  Vitesse wint na krankzinnige avond van FC Groningen

  Vitesse heeft zich woensdagavond kunnen herstellen van de 1-4 thuisnederlaag tegen FC Twente afgelopen weekend. Tegen en in Groningen werd het 0-1. En daar kreeg Vitesse flink wat hulp van de thuisploeg bij.
 • Information
  22 september 2021 22:07

  Voetblesure Duelund, Deen mist wellicht Feyenoord-NEC

  Behalve de 3-0 nederlaag liep NEC tegen FC Utrecht nog meer schade op.