Gelderland

 • Information
  03 maart 2024 21:22

  Estafettemannen pakken brons • botte pech voor Visser

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Nadine Visser is niet door naar de finale op de 60 meter horden op het WK Indoor Atletiek in Glasgow. En de mannen van volleybalclub Dynamo Draisma uit Apeldoorn hebben de topper tegen Active Living Orion in de eredivisie winnend afgesloten.
 • Information
  03 maart 2024 20:53

  Wildstroper betrapt • hand klem

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  03 maart 2024 19:40

  Populaire sterrenwacht moet na vijftig jaar mogelijk wijken voor azc

  Het is zaterdagavond. Een gure wind waait. In het buitengebied van Lochem verzamelt een groepje mensen zich op het terrein van jeugdzorginstelling Pactum. Ze zijn op weg naar de sterrenwacht Phoenix in Lochem, zoals zovelen vóór hen dat al deden. Dit keer is de groep zo'n twintig mensen groot. Allemaal willen ze meer te weten komen over sterren en planeten en een rondleiding krijgen van Max van Houten. Maar hoe lang dat nog kan, is nu serieus de vraag.
 • Information
  03 maart 2024 19:33

  Proefrit loopt beroerd af: bestuurder ramt bomen en raakt te water

  Drie mensen die zondag in Wageningen een proefrit maakten in een auto hebben hachelijke momenten beleefd. De auto waarin ze zaten raakte van de weg en belandde op de Veensteeg in een sloot.
 • Information
  03 maart 2024 19:04

  Twee gewonden na botsing tussen motorrijder en brommobieler

  Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een persoon op een brommobiel in Barneveld zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Het ging rond 18.00 uur mis ter hoogte van het Shell-tankstation op de Van Zuijlen Van Nieveltlaan.
 • Information
  03 maart 2024 18:43

  Oppassen voor brand in de natuur: 'We vergeten onze vuurgeschiedenis'

  Natuurbranden worden in Nederland sinds 1994 niet meer officieel bijgehouden. Mede daardoor bestaat een blinde vlek voor dit onderwerp, zegt bosbrandexpert Cathelijne Stoof uit Wageningen. Zij maakte samen met andere experts een overzicht van bosbranden.
 • Information
  03 maart 2024 18:39

  Oud-politieman Gerard: 'Er gebeurden daar dingen die je niet wilde'

  Begraafplaatsen hebben Gerard Buijs altijd al gefascineerd. "Het is de rust, de stilte en vaak zijn het plekken in mooie natuur", zegt de 73-jarige oud-politieman. Hij is tegenwoordig vrijwilliger bij Stichting Ter Navolging Tiel en onderhoudt, samen met andere vrijwilligers, twee begraafplaatsen.
 • Information
  03 maart 2024 18:16

  'Van gras naar glas', zo zorgen Elly en Gert voor de beste koemelk

  Presentator Klaas Drupsteen valt met zijn neus in de boter, of beter gezegd de kaas, als hij bij de kaasboerderij binnenstapt. Bij het zien van drie schappen vol zelfgemaakte kaas kan smulpaap Klaas het niet laten om eigenaresse Elly te vragen of er nog wat te proeven valt.
 • Information
  03 maart 2024 17:59

  Kunstmatige intelligentie en kopjes koffie: zo kunnen ziekenhuizen uitval verminderen

  Met sms'jes, telefoontjes en e-mailberichten proberen Gelderse ziekenhuizen ervoor te zorgen dat patiënten komen opdagen. Toch komt het regelmatig voor dat mensen niet komen opdagen voor een afspraak. "Dat is zonde van de tijd en middelen", zegt een woordvoerder van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk, "zeker in tijden waarin dit steeds schaarser wordt."
 • Information
  03 maart 2024 17:52

  Zon, bier, frituur en carnavalswagens: halfvastenoptocht is 'Champions League'

  Het wordt 'de Champions League onder de carnavalsoptochten' genoemd, de halfvastenoptocht in Angerlo. Kampioenswagens uit de hele regio doen mee om nog één keer hun trots te tonen aan het publiek. En met het mooie weer van zondag was dat extra genieten.
 • Information
  03 maart 2024 17:05

  Taalfout op medaille hardloopwedstrijd, maar organisatie lost het ludiek op

  Kast? Ja, het staat er toch echt, op de medailles van de Achtkastelenloop die zondag voerde door Vorden en omgeving. Foutje, bedankt! Maar de organisatie van het hardloopevenement liet zich niet op de kast jagen, en dus ging de Achtkastelenloop gewoon van start. Met naast kastelen ook acht kasten langs de route.
 • Information
  03 maart 2024 16:07

  Puttens gezin kan amper bevatten dat hun woonboerderij na 134 jaar verwoest is

  Een monumentale boerderij op Landgoed Oldenaller is zaterdagavond in vlammen opgegaan. Bewoner Nanne van Eijk zegt dat zijn gezin net het avondeten achter de kiezen had en even was gaan zitten, toen er plots brand ontstond in de schoorsteen.
 • Information
  03 maart 2024 15:51

  Tweede inschrijving 4Daagse van start: 'We verwachten een flinke piek'

  Vorig jaar verliep de tweede inschrijving voor de 4Daagse van Nijmegen chaotisch. Door technische problemen wisten veel mensen geen startbewijs te bemachtigen. Dat gaat dit jaar beter, denkt de organisatie.
 • Information
  03 maart 2024 15:31

  Moniek strijdt met een eigen boek voor meer begrip voor autisme

  "We zijn allemaal wel een beetje autistisch", of "Mensen met autisme lijken allemaal op de acteur uit de film ‘Rain Man’.” Het zijn uitspraken waar Moniek van der Meij (50) het helemaal mee heeft gehad. In haar boek 'Touren door een bijzondere wereld - een inkijk in mijn leven met autisme' reageert ze op verschillende vooroordelen. "Sommige zijn ook heel kwetsend."
 • Information
  03 maart 2024 14:56

  Gewapende aanhouding na verkeersconflict

  Met getrokken wapens heeft de politie zaterdagavond in Apeldoorn een man uit zijn auto gehaald en aangehouden. Zijn voertuig werd klemgereden aan de Casper Fagelstraat. Daar ging een verkeersconflict op de snelweg A1 aan vooraf.
 • Information
  03 maart 2024 14:45

  Comeback van bokser Elaige Camara: 'Eigenlijk is het net schaken'

  Elaige Camara gaf er acht jaar geleden de brui aan. De meervoudig Nederlands kampioen uit Nijmegen had motivatieproblemen. Maar nu is hij terug in de boksring.
 • Information
  03 maart 2024 13:58

  Zó kwam Femke Bol aan haar gouden wereldrecord

  Een opblaasbad gevuld met ijsklontjes uit de supermarkt heeft een belangrijke rol gespeeld bij het wereldrecord van de Arnhemse atlete Femke Bol op de 400 meter bij de WK indooratletiek in Glasgow. "Er waren hier geen ijsbaden voor ons, dus we moesten zelf iets regelen. Gelukkig konden we hier terecht in de Lidl", zei Bol na het behalen van de gouden medaille op de 400 meter in de beste tijd ooit: 49,17.
 • Information
  03 maart 2024 12:00

  Hoe kon de verwoestende brand aan de Arnhemse De Wiltstraat tot twee doden leiden?

  Al ruim een jaar zitten de families van de slachtoffers van de verwoestende brand aan de Arnhemse De Wiltstraat in onzekerheid over wat er precies is gebeurd op 31 januari 2023. Maandag moet daar tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak meer duidelijkheid over komen. Waarvan verdenkt het Openbaar Ministerie (OM) de inmiddels 38-jarige verdachte precies? En welke strafeis past daarbij? Dat zijn de centrale vragen.
 • Information
  03 maart 2024 11:49

  Dode man in woning met spullen voor drugslab

  In Herwijnen is een dode man aangetroffen in een woning waarin ook spullen lagen voor de productie van drugs. Dat meldt de politie zondag. Die sluit een misdrijf als doodsoorzaak echter uit.
 • Information
  03 maart 2024 10:53

  Paul bouwt twee jaar aan Waalbrug op schaal: 'Ik ga 'm niet verkopen'

  Vorig jaar kwam hij nog in het nieuws omdat hij de grootste meerval van de Benelux ving. Nu heeft Nijmegenaar Paul Breems helemaal zelf de Waalbrug op schaal nagebouwd. Hij kwam twee jaar geleden met het idee en nu is zijn minibrug eindelijk af.
 • Information
  03 maart 2024 10:43

  Politie waarschuwt voor zelfgemaakte explosieven op straat, 'bel direct 112!'

  De Frankenstraat in 's-Heerenberg is afgezet omdat er zelfgemaakte explosieven op straat zijn aangetroffen. Op verschillende plekken in 's-Heerenberg deden bewoners in de nacht van zaterdag op zondag melding van vuurwerkoverlast.
 • Information
  03 maart 2024 09:53

  Minder plekken borstkankeronderzoek: 'Was ik niet gegaan, was ik misschien te laat geweest'

  Vrouwen uit op zijn minst twaalf plaatsen in Gelderland, kunnen niet in hun eigen woonplaats naar het bevolkingsonderzoek voor borstkanker. Het gaat in ieder geval om Elburg, Oldebroek, Heerde, Wapenveld, Epe, Brummen, Eerbeek, Laren, Steenderen, Hengelo gld, Hoog Keppel en Zelhem.
 • Information
  03 maart 2024 09:44

  Hadj-Moussa smaakmaker Vitesse: 'Ik dribbel graag, maar niet voor de lol'

  Anis Hadj-Moussa is een sensatie in de eredivisie. Hij maakt acties die nog maar zelden te zien zijn. Alleen kan de Algerijnse aanvaller er ook niet in zijn eentje voor zorgen dat Vitesse wint.
 • Information
  03 maart 2024 09:13

  Motorrijder (34) uit Silvolde omgekomen in Duitsland

  Een verkeersongeluk in het Duitse Isselburg kostte zaterdag het leven aan een 34-jarige motorrijder uit het Gelderse Silvolde. Dat meldt de Duitse politie. Door het ongeval overleed ook een 93-jarige Duitser.
 • Information
  03 maart 2024 09:08

  De zeldzame heidekoe is op de weg terug

  Het is een mooie koe. En best zeldzaam. Van de heidekoe zijn nog maar enkele kleine kuddes over. Maar hoe houden we die kuddes in stand? Het Gelders Landschap en Kasteelen en de WUR zijn er druk mee bezig.
 • Information
  02 maart 2024 22:20

  Femke Bol schittert met nieuw wereldrecord op 400 meter

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Femke Bol heeft tijdens de WK Indoor Atletiek een nieuw wereldrecord gevestigd op de 400 meter. En Vitesse is op eigen veld onderuit gegaan tegen FC Twente (1-2).
 • Information
  02 maart 2024 21:37

  Bestuurder vlucht • motor in brand

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  02 maart 2024 21:31

  Vitesse komt net tekort tegen Twente

  Lange tijd leek Vitesse te gaan stunten tegen Twente, mede dankzij Anis Hadj-Moussa uiteindelijk bezweken de Arnhemmers toch onder de druk. De wedstrijd van volgende week uit tegen RKC wordt nu cruciaal.
 • Information
  02 maart 2024 21:01

  Zeven politiewagens rijden man en vrouw in auto klem, wapens getrokken

  De politie heeft zaterdagavond een auto met daarin een man en een vrouw klemgereden in Apeldoorn. Dat gebeurde op de Casper Fagelstraat. Agenten dwongen de twee met getrokken wapens uit de auto te stappen.
 • Information
  02 maart 2024 20:50

  Chris' opa werd geliquideerd, maar daar sprak de familie jarenlang niet over

  Deze zaterdag is het precies 79 jaar geleden dat in een weiland bij Varsseveld 46 verzetsstrijders uit de gevangenis werden gehaald en omgebracht werden door Duitse militairen. Het was een vergeldingsactie die nabestaanden ook nu nog voelen. Deze zaterdag werd de vreselijke gebeurtenis herdacht.