Gelderland - RTV 794

Gelderland

 • Information
  29 juli 2021 11:54

  Middeleeuws festival keert terug in Nijmegen

  Het Gebroeders van Lymborch Festival keert terug in Nijmegen. Het festival, dat vernoemd is naar de middeleeuwse schildersfamilie Van Lymborch, ging twee jaar op rij niet door.
 • Information
  29 juli 2021 11:16

  Huren in Gelderland iets duurder geworden

  Een woning huren in de vrije sector in Gelderland is in het tweede kwartaal van 2021 iets duurder geworden. Nieuwe huurders betaalden tussen april en juni van dit jaar gemiddeld 10,85 euro per vierkante meter. Dat is een stijging van 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM, Vastgoedmanagement Nederland en LocalFocus.
 • Information
  29 juli 2021 10:53

  Nieuwe film over keuzes in bezettingstijd in Vrijheidssmuseum

  In het Vrijheidsmuseum in Groesbeek draait vanaf nu een nieuwe film die gaat over keuzes maken in bezettingstijd. De presentatie is in handen van niemand minder dan Jeugdjournaal-presentator Lucas van de Meerendonk.
 • Information
  29 juli 2021 10:15

  Elsemiek 'spiekt' tussen de fysiobehandelingen door naar zus in Tokio

  Terwijl Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde nu met Oranje strijdt op de Olympische Spelen, is er voor zus Elsemiek ook een soort strijd. Want hoe kun je je waterpoloënde zusje nou goed aanmoedigen als je zelf moet werken? "Het is tussen de behandelingen door telkens even spieken hoe het gaat", lacht ze.
 • Information
  29 juli 2021 10:05

  Damesfietsen gezocht

 • Information
  29 juli 2021 09:59

  Toplaag op hoofdveld vv Nunspeet binnenkort vervangen

  Er wordt maandag 2 augustus gestart met de vervanging van de toplaag van het hoofdveld bij vv Nunspeet. De voorbereidingen zijn al begonnen. De nieuwe toplaag bestaat uit een combi-vezel met zogenaamde kurk-invul en rondom het veld wordt een kantplaat gemonteerd om de kurk op het veld te houden.
 • Information
  29 juli 2021 09:58

  Je kunt weer heen en weer met ’t Kleine Veer

  In verband met hoog water op de IJssel was ’t Kleine Veer vanaf 16 juli uit de vaart. Inmiddels zakt het water en dat betekent dat het veerpont weer in de vaart gaat.
 • Information
  29 juli 2021 09:51

  Arnhemse laadpalenreus miljarden waard op Wall Street

  Het Arnhemse laadpalenbedrijf Allego gaat naar de beurs in New York. Allego, een voormalige dochteronderneming van netwerkbeheerder Alliander krijgt daarbij omgerekend een waarde van zo'n 2,6 miljard toegedicht, laat het bedrijf weten.
 • Information
  29 juli 2021 09:43

  Houthok in vlammen op

  Aan de Knibbelweg in Doornspijk stond woensdagavond een houthok in brand.
 • Information
  29 juli 2021 09:06

  Vrachtwagen met schroot kantelt op afrit

  Op de afrit van de N18 vanaf Groenlo richting Eibergen is donderdagochtend een vrachtwagen met schroot gekanteld. Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur.
 • Information
  29 juli 2021 08:56

  Arnhems homostel blij met overwinning in de rechtbank

  De rechter oordeelde woensdag dat twee mannen die samen een kind krijgen, de kosten van een ivf-behandeling moeten kunnen aftrekken van hun inkomstenbelasting. De zaak kwam voor de rechter door een homostel uit Arnhem, dat via een draagmoeder in de Verenigde Staten een kind kreeg. Voor hen voelt de uitspraak van de rechter als een overwinning.
 • Information
  29 juli 2021 08:15

  Roep om 120 miljoen euro om randmeren bevaarbaar te houden

  Vier provincies en zestien gemeenten, waaronder Harderwijk, Elburg en Nijkerk, willen 120 miljoen euro van het Rijk voor een herinrichting van de randmeren, én een jaarlijkse bijdrage voor het maaien van waterplanten. Hoge ambtenaren in Den Haag hebben al aangegeven dat dat gigantische bedrag niet in de begroting past, en dus gaat de lobby richting de formatietafel beginnen.