Gelderland

 • Information
  30 maart 2023 10:56

  Marktmeester Ton gaat met pensioen

  Zijn ogen zijn licht vochtig wanneer Ton Kok over zijn naderende pensionering praat. De Wageninger in hart en nieren heeft in totaal 43 jaar voor de gemeente gewerkt. "De laatste 15 jaar had ik een unieke baan als haven- en marktmeester. Zo’n prachtige combinatiebaan vind je bijna nergens anders."
 • Information
  30 maart 2023 10:41

  Deze dieren hebben de lentekriebels

  Bij veel diersoorten zijn de eierstokken aan het rammelen. De dagen worden langer en dat is een teken om aan de slag te gaan met voortplanten. Dit geldt voor zowel de dieren in het wild als de dieren die binnen hekken gehouden worden. En elke diersoort doet het weer op z’n eigen manier. Zien hoe ze het doen en hoe het klinkt?
 • Information
  30 maart 2023 08:01

  Geëmotioneerde Hans Beenakker stopt als burgemeester van Tiel

  Burgemeester Hans Beenakker heeft woensdagavond aan het einde van de gemeenteraadsvergadering de raad laten weten niet in aanmerking te willen komen voor een derde ambtstermijn voor de gemeente Tiel.
 • Information
  30 maart 2023 07:00

  Provincie wil nieuwe wegen aanleggen, maar gaat het wel door?

  De provincie Gelderland maakt zich grote zorgen nu er geld voor de aanleg van nieuwe wegen verschoven wordt naar onderhoud.
 • Information
  30 maart 2023 06:45

  Van Rooij blijft bij NEC • Volleybalclubs blijven in top

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bart van Rooij verlengt zijn contract bij NEC met twee jaar. En een Gelderse finale om het landskampioenschap volleybal is nog altijd mogelijk.
 • Information
  30 maart 2023 06:31

  Winkeldief gezocht • dode op N18

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  29 maart 2023 21:44

  Schietincident in Nijmegen, vermoedelijke dader klemgereden

  Op de Nassausingel in Nijmegen is woensdagavond geschoten. De vermoedelijke dader ging er na het incident met de auto vandoor en dumpte onderweg het vuurwapen, meldt een videocorrespondent ter plaatse.
 • Information
  29 maart 2023 21:29

  Natuurgebied per direct dicht om roofvogel rust te gunnen

  Staatsbosbeheer heeft een deel van het natuurgebied Millingerwaard langs de Waal bij Nijmegen afgesloten om een nestelend zeearendenpaar rust te geven. De bijzondere roofvogels zijn een nest aan het bouwen in een oud bos in het uiterwaardengebied.
 • Information
  29 maart 2023 21:09

  Automobilist overlijdt na botsing met vrachtwagen op N18

  Bij het ernstig ongeval op de N18 bij Groenlo woensdagmiddag, is een dode gevallen. Het gaat om een man die met zijn auto in botsing kwam met een vrachtwagen.
 • Information
  29 maart 2023 20:49

  Wolf dwingt schapenhouders kudde grotendeels te verkopen

  Na meerdere wolvenaanvallen kiezen Ellen en Serge van der Zweep uit Heteren eieren voor hun geld: hun schaapskudde gaat voor het grootste deel in de verkoop. Van de 400 dieren denkt Serge er nog 100 over te kunnen houden.
 • Information
  29 maart 2023 19:56

  Marcouch nog eens zes jaar burgemeester: 'Zware verantwoordelijkheid'

  Ahmed Marcouch is ook de komende zes jaar burgemeester van Arnhem. De gemeenteraad beveelt hem aan bij de minister die hem uiteindelijk voor benoeming bij de koning voordraagt. Dat proces zal in principe een formaliteit zijn.
 • Information
  29 maart 2023 19:34

  Keeper Eloy Room verliest van Messi, maar gaat wel met zijn shirt naar huis

  De Nijmeegse doelman Eloy Room beleefde dinsdag een bijzondere avond. De international bij Curaçao speelde in Buenos Aires tegen regerend wereldkampioen Argentinië. De wedstrijd eindigde in een 7-0 nederlaag, maar desondanks is Room tevreden. Na de wedstrijd mocht hij shirtje ruilen met niemand minder dan Lionel Messi.
 • Information
  29 maart 2023 18:16

  Razendsnel spoeddebat: binnen twee uur gooit BBB wolf op tafel

  De BBB heeft er woensdag geen gras over laten groeien. Binnen twee uur na de installatie werd het eerste spoeddebat al aangekondigd: over de wolf.
 • Information
  29 maart 2023 18:00

  Gedeputeerde baalt van intrekkingsverzoeken milieugroep: 'Vervelend en eigenlijk niet goed'

  Gedeputeerde Peter Drenth noemt de intrekkingsverzoeken van milieugroep Mobilisation for the Environment, de organisatie van Nijmegenaar Johan Vollenbroek, vervelend. “Het MOB vindt dat het Rijk sneller moet gaan lopen met stikstofmaatregelen, maar dit raakt niet de overheid, maar juist individuele boeren. Dat vind ik vervelend en eigenlijk ook niet goed.”
 • Information
  29 maart 2023 17:32

  Henk getuige van ernstig ongeval op N18

  Op de N18 bij Groenlo is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto wilde inhalen en is daarbij op een vrachtwagen gebotst. Henk Sellink reed achter de vrachtwagen en zag het gebeuren.
 • Information
  29 maart 2023 16:49

  Heel veel nieuwe Statenleden, maar commissaris Berends heeft er vertrouwen in

  Veel Statenleden die sowieso zouden stoppen en een monsterzege van de BBB. Daardoor is ruim 60 procent van de Gelderse Statenleden vervangen.
 • Information
  29 maart 2023 15:46

  Bert dacht te genieten van zijn oude dag, maar gaat nu de politiek in

  Vijftiende op de lijst bij de BBB. Bert Heideveld uit Kerk-Avezaath had een paar weken terug niet gedacht dat hij daarmee het provinciehuis in zou komen, maar de gepensioneerde docent economie maakte vandaag toch echt de tocht naar Arnhem om zich als heus statenlid te laten installeren.
 • Information
  29 maart 2023 15:39

  'Chelsea-Rus Abramovich financierde in het geheim Vitesse'

  Voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich zou in het geheim de overname van Vitesse gefinancierd hebben. De Engelse krant The Guardian bericht daarover op basis van gelekte documenten. Volgens de krant lijkt het erop dat de Russische olie-miljardair 117 miljoen euro in de club heeft gestoken.
 • Information
  29 maart 2023 14:58

  Zo vingen ze muizen in de middeleeuwen

  De Ridders van Gelre snuffelen graag rond in Gelderse depots, want daar kun je de geschiedenis nog echt áánraken. Ze vinden er unieke voorwerpen die ons meevoeren naar het rijke verleden van Gelderland. Vandaag ontdekt Ridder Bas middeleeuwse muizenvallen.
 • Information
  29 maart 2023 14:17

  Tot 7 jaar cel voor drugsbezorgdienst met duizenden klanten

  Zeven mannen uit Nijmegen en Wijchen zijn woensdag tot cel- en taakstraffen veroordeeld vanwege drugscriminaliteit.
 • Information
  29 maart 2023 12:08

  Chaos op A1 na ongeval met vrachtwagen

  Op de A1 richting Deventer is woensdagochtend ter hoogte van Voorst een ongeval gebeurd met een vrachtwagen. Dit zorgde voor een enorme verkeerschaos op de snelweg. Er zou een gewonde zijn gevallen.
 • Information
  29 maart 2023 11:38

  Arnhem mag huizen bouwen in uiterwaarden

  Arnhem mag maximaal 430 woningen gaan bouwen in de uiterwaarden van de Nederrijn. Bezwaren tegen de voorgenomen woningbouw in dat gebied zijn door de Raad van State (RvS) ongegrond verklaard.
 • Information
  29 maart 2023 11:13

  Leiden maatregelen tot minder stikstof? Dat wil provincie meten

  Gedeputeerde Staten van Gelderland willen geld uittrekken voor een meetnet van stikstof op bedrijven in de provincie. Onderdeel van dit meetnet zijn sensoren die meten of activiteiten en maatregelen leiden tot minder uitstoot van stikstof.
 • Information
  29 maart 2023 11:13

  Toch onderzoek naar gravende dassen bij snelweg

  Rijkswaterstaat controleert deze week de A50 bij Hernen (gemeente Wijchen) vanwege de dassen. Onder de snelweg hebben de dieren gigantische burchten gegraven. Een specialistisch team gaat kijken in hoeverre de burchten effect heeft op onder andere de technische staat van de weg, meldt Rijkswaterstaat woensdag.
 • Information
  29 maart 2023 10:52

  Bonnenregen bij controle • dode bij ongeval

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  29 maart 2023 10:28

  Staren naar een dier op een livestream, wat is daar leuk aan?

  Vanuit je luie stoel kun je live kijken naar broedende merels, ooievaars in hun nest in Herwijnen of met heel veel geluk zelfs een wolf spotten op de Veluwe. Wat vinden we zo fascinerend aan het kijken naar dieren op een wildcam?
 • Information
  29 maart 2023 07:00

  Studenten willen af van bindend advies: 'Levert veel stress op'

  Er komen steeds meer studenten in de problemen door het bindend studieadvies (bsa). Dat schetst althans de Nijmeegse Studentenvakbond AKKU. Zij heeft een speciaal meldpunt geopend waartoe gedupeerden zich kunnen wenden. Gelderse hogescholen en universiteiten herkennen het beeld niet, maar nemen de zorgen wel serieus.
 • Information
  29 maart 2023 06:29

  Witte kangoeroe ontsnapt in Ede

  Wie heeft er een witte kangoeroe zien rondhuppelen in de omgeving van Ede? De politie is op zoek naar het beestje, nadat hij al maanden geleden ontsnapt is.
 • Information
  28 maart 2023 21:46

  Politie toont foto vechtersbaas bij zware mishandeling Arnhem

  De politie hoopt dat de aanhouding van een verdachte van een mishandeling in Arnhem dichterbij is gekomen. In het programma Opsporing Verzocht liet ze dinsdagavond een foto zien van de man.
 • Information
  28 maart 2023 21:26

  Gerwins auto werd vernield bij het TT Circuit: 'Ik ben er goed kapot van'

  Gerwin de Boer uit Dinxperlo had zondag een gezellige middag willen hebben op het TT Circuit in Assen, maar de dag liep uit op een drama. Zijn auto werd moedwillig beschadigd, net als die van honderden anderen. Dat meldt RTV Drenthe.