RTV 794 - Gelderland

Gelderland

 • Information
  12 augustus 2020 20:01

  Gewonde door steekpartij in Apeldoorn

  In Apeldoorn is woensdagavond iemand gewond geraakt door een steekpartij bij het Oranjepark. De politie is met meerdere eenheden aanwezig en heeft de omgeving afgezet. Via Burgernet is de politie op zoek naar drie mogelijke daders.
 • Information
  12 augustus 2020 19:30

  Extreme overlast van wespen in Achterhoek: 'Zo druk heb ik het nog nooit meegemaakt'

  Ongediertebestrijders in de Achterhoek maken deze zomer overuren. Met name wespen zorgen op veel plekken in de regio voor overlast en de bestrijders zijn drukker dan ooit.
 • Information
  12 augustus 2020 15:05

  Lichaam gevonden bij zoektocht in recreatieplas Wijchen

  In recreatiegebied de Berendonck in Wijchen is woensdagmiddag een lichaam aangetroffen. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse nadat een persoon onder water verdween.
 • Information
  12 augustus 2020 22:03

  KNMI trekt code oranje in, maar het blijft heet

  Het KNMI heeft code oranje vanwege de aanhoudende hitte ingetrokken. Die weerswaarschuwing gold sinds afgelopen weekend in Gelderland en de zuidelijke provincies.
 • Information
  12 augustus 2020 21:06

  Sterrenregen met een beetje geluk goed te zien

  Net als ieder jaar trekt de meteoroïdenzwerm Perseïden weer over Nederland. En bij helder weer kunnen dan talrijke 'vallende sterren' te zien zijn.
 • Information
  12 augustus 2020 20:10

  Toch busjes voor ouderen in Zutphen, maar geen gele mini-bus

  Na een flinke tegenvaller is het binnenkort dan echt zover: ouderen in Zutphen kunnen op diverse plekken in de gemeente instappen voor een ritje naar de binnenstad. "We zijn ontzettend blij dat we erin geslaagd zijn met twee bussen onze dienstregeling te starten", laten de initiatiefnemers weten.
 • Information
  06 augustus 2020 11:56

  LIVEBLOG | Streep door code oranje, maar het blijft nog wel warm

  Oh moeder, wat is het heet. Het is de komende dagen nog puffen in de hittegolf waarin we nu zitten. In dit liveblog brengen we nieuwtjes, tips en foto's die alles te maken hebben met de hoge temperaturen in de provincie.
 • Information
  12 augustus 2020 18:30

  Unieke teamfoto bij Vitesse: 'De lelijkste? Dat zeg ik niet, dan krijg ik ruzie'

  Een teamfoto maken. Dat gebeurt natuurlijk elk jaar bij de betaald voetbalclubs. Maar dit jaar is daar een belangrijke vraag: doen we de foto met anderhalve meter afstand of niet? De Graafschap zegt nee, Vitesse zegt ja. De Arnhemmers gingen daarom vandaag op een unieke kiek.
 • Information
  12 augustus 2020 18:37

  Grote zoektocht naar vermist Duits meisje van 16

  In de grensstreek zijn grote zorgen om een vermist Duits meisje van 16. De tiener uit Kleve is sinds woensdagochtend spoorloos. De Duitse politie heeft op Facebook een oproep gedaan in het Nederlands.
 • Information
  12 augustus 2020 18:13

  Migranten blijven thuis: gemeenten zoeken fruitplukkers

  Er is een tekort aan arbeidsmigranten die fruitbedrijven in de Betuwe helpen bij de oogst. Daarom speuren fruittelers én de gemeenten Neder-Betuwe en Buren actief naar werkzoekenden die willen helpen met de fruitpluk. "Er is zat werk voor iedereen die een tijdelijke baan zoekt", klinkt het.
 • Information
  12 augustus 2020 18:09

  Nieuweling Opoku kiest voor gezin met keuze De Graafschap

  Johnatan Opoku speelde de afgelopen jaren in de eredivisie. Nu kiest de 30-jarige middenvelder bewust voor een stap terug in een voor hem vertrouwde omgeving. "Ik wilde meer thuis zijn bij mijn gezin."
 • Information
  12 augustus 2020 17:55

  Fruit eerder rijp door mooi weer, maar hitte kan oogst verpesten

  In de Betuwe gaat de peren- en appeloogst zo langzamerhand van start. Deze week zijn al de eerste Elstar-appels naar de veiling in Geldermalsen gebracht. Door het mooie weer is het fruit eerder rijp. Maar de hitte van de afgelopen dagen levert problemen op.