Gelderland - RTV 794

Gelderland

 • Information
  01 december 2021 21:51

  Chocoladeletters voor ziekenhuispersoneel: 'Logisch dat wij ze een hart onder de riem steken'

  Horecazaak Van Ouds in Doetinchem vindt dat het zorgpersoneel in deze coronatijd wel een extraatje verdient. Daarom werden er woensdagmiddag drieduizend ambachtelijke chocoladeletters gebracht bij het Slingeland Ziekenhuis om de medewerkers een steuntje in de rug te geven.
 • Information
  01 december 2021 21:35

  Nijmeegse politiek moet schoolsluiting voorkomen

  De Nijmeegse gemeenteraadsleden moeten 'met spoed' hun politieke invloed aanwenden om sluiting van het Dominicus College op te schorten of te voorkomen. Die klemmende oproep deden de ouders van kinderen op die school woensdagavond aan de gemeenteraad. Volgens hen gaat er met de sluiting van het Dominicus een unieke school verloren en is die sluiting onnodig.
 • Information
  01 december 2021 21:15

  Is er een 'horrorwinter' in aantocht, of is het sensatiezucht?

  Weerman Piet Paulusma verwacht een strenge winter waarin schaatsen op natuurijs niet ontbreekt. Weer.nl ziet zelfs overeenkomsten met de winter van 1962, de strengste ooit. Krijgen we te maken met een 'horrorwinter'? Of is dat niet te voorspellen? "Er zit sensatie in de berichtgeving."
 • Information
  01 december 2021 20:29

  Vrouwen gewond bij geweldsincident, hulpdiensten massaal ter plaatse

  Bij een geweldsincident in Harfsen (gemeente Lochem) zijn woensdagavond twee vrouwen gewond geraakt. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt politie ter plaatse. De vermeende dader is aangehouden.
 • Information
  01 december 2021 19:50

  Geen extra bussen op de Veluwe door tekort aan chauffeurs

  Op bepaalde drukke trajecten op de Veluwe zouden vanaf 12 december meer bussen gaan rijden. Dit gaat niet door omdat er te weinig chauffeurs beschikbaar zijn, zo laat vervoerder RRReis woensdag weten.
 • Information
  01 december 2021 19:47

  Blunders in conceptvideo provincie: 'metselaarsdorp' Wezep aan het Veluwemeer?

  Een informatievideo over de nieuw aan te leggen afrit van de A28 bij Wezep blijkt nogal wat fouten te bevatten. Zo wordt Wezep een 'metselaarsdorp' genoemd en heet de Zuiderzeestraatweg plotseling de Zuiderzeestraat. Het filmpje circuleerde de afgelopen dagen op sociale media, maar is nu offline gehaald door de provincie.
 • Information
  01 december 2021 19:09

  Hassan grijpt weer naast eretitel wereldatlete van het jaar

  Sifan Hassan heeft opnieuw naast de prijs voor beste atlete van het jaar gegrepen. Ze zag de World Athletics Award woensdag naar de Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson-Herah gaan.
 • Information
  01 december 2021 18:59

  Militairen uit Ermelo ingezet om druk op de zorg te verlichten

  Militairen van een kazerne in Ermelo gaan medici van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) helpen met het behandelen van coronapati├źnten. Hiervoor wordt een speciale afdeling opgericht. Het doel is om hiermee de druk op de zorg te verlichten.
 • Information
  01 december 2021 18:30

  Rosaline werd te vroeg geboren door corona: 'Het is een sluipmoordenaar'

  Melissa uit Doetinchem was niet gevaccineerd en kreeg corona toen ze zwanger was. Haar dochtertje voelde ze niet meer en daarom werd de kleine met een spoedkeizersnee ter wereld gebracht. Na de geboorte werd de placenta onderzocht en bleek dat corona de boosdoener was.
 • Information
  01 december 2021 18:16

  Hoe viert een bisschop Kerstmis in een lege kerk?

  Het belooft een bijzonder kerstfeest te worden voor bisschop Gerard de Korte. In zijn kerk zullen tijdens de nachtmis met Kerstmis geen mensen zijn. De Rooms-Katholieke kerk heeft per direct alle vieringen na 17.00 uur geschrapt. En dat heeft grote gevolgen, ook voor de bisschop.
 • Information
  01 december 2021 18:09

  Noodopvang Harskamp sluit na 100 dagen de deuren

  Na exact honderd dagen is de noodopvang voor Afghaanse evacu├ęs in Harskamp vandaag officieel gesloten. Iets minder dan 800 Afghanen konden tegelijkertijd van de opvang gebruikmaken. De noodopvang sluit omdat defensie het terrein dringend nodig heeft voor schietoefeningen.
 • Information
  01 december 2021 17:38

  Gewapende overvaller slaat op klaarlichte dag toe bij de Kruidvat

  In Ede heeft woensdag aan het eind van de ochtend een gewapende overval plaatsgevonden op de Kruidvat. De dader ging er met een nog onbekende buit vandoor.