RTV 794 - Gelderland

Gelderland

 • Information
  02 december 2020 06:30

  Miljoenen voor nattere voeten in de Achterhoek

  De droogte zorgt voor behoorlijk wat kopzorgen in de Achterhoek. De afgelopen drie jaar had de regio te kampen met extreem lage grondwaterstanden. Iedereen voelt de pijn en daarom hebben diverse partijen een overeenkomst getekend om de droogte aan te pakken. Tientallen miljoenen euro's worden uitgetrokken om de voetjes natter te krijgen.
 • Information
  01 december 2020 21:35

  Levensverhaal 'sektemeisje' Hannelore wordt verfilmd tot dramaserie

  Het levensverhaal van het Hannelore van Otterloo, die opgroeide in een sekte in Velddriel, wordt verfilmd. Producent Hollands Licht heeft de rechten aangekocht van het boek over Hannelore geschreven door Frank Krake.
 • Information
  02 december 2020 06:41

  Felle brand in rieten dak, brandweer redt woning in Ederveen

  Een felle brand in een rieten dak van een woning heeft de brandweer in Ederveen in de nacht van dinsdag op woensdag uren beziggehouden. Uiteindelijk wisten de hulpdiensten de woning te redden.
 • Information
  02 december 2020 07:16

  Dronken automobiliste richt ravage aan in Apeldoorn

  Een automobiliste heeft onder invloed een ravage aangericht in Apeldoorn. Ze reed in de nacht van dinsdag op woensdag een lantaarnpaal uit de grond en sloeg over de kop.
 • Information
  02 december 2020 07:21

  Kleding die je terugstuurt gaat zo de prullenbak in: weten mensen dat eigenlijk wel?

  Bestel je wel eens spullen op internet? Zo ja, weet je dan eigenlijk wel wat er naast gemak allemaal bij komt kijken? Harm Edens ging met die vraag de straat op.
 • Information
  02 december 2020 06:45

  Nieuw gemeentehuis Rheden: 19 miljoen euro

  Het gemeentehuis van Rheden in De Steeg is op zijn minst aan een grondige renovatie toe. Het ambtenarenkorps loopt zelfs het risico vandaag of morgen op straat te staan omdat het gebouw niet meer te gebruiken is, stelt het college. Het voorstel is om het huidige pand volledig te strippen en opnieuw op te bouwen. Maar dan wat kleiner, want nu is het te groot. Kosten: bijna 19 miljoen euro.
 • Information
  01 december 2020 19:39

  Neergeschoten brandbommengooier kraakte bejaardentehuis: 'Hij kondigde verzet aan'

  De man die dinsdagochtend werd neergeschoten, nadat hij molotovcocktails gooide naar de politie en een deurwaarder, is een kraker die al zo'n anderhalf jaar in het voormalige bejaardentehuis in Rheden woonde. Dat zegt een woordvoerder van Kuiper Vastgoed. Dat Arnhemse bedrijf is mede-eigenaar van het gebouw dat plaats moet maken voor nieuwe zorgflats.
 • Information
  01 december 2020 21:00

  Marion moest halsoverkop weg uit Marokko, na negen maanden krijgt ze haar camper terug

  Het had haar droomreis moeten zijn: met een camper rondtrekken door Marokko. Maar ze was pas net onderweg, toen ze vanwege het coronavirus halsoverkop met het vliegtuig terug naar Nederland moest. Negen maanden en veel hoofdbrekens later mag de Arnhemse Marion Nägele haar camper weer ophalen.
 • Information
  01 december 2020 21:07

  Daders plofkraak Westervoort met lege handen op de vlucht

  De drie plofkrakers die in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat opbliezen bij de Jumbo in Westervoort, hebben niets buitgemaakt. Dat meldde de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.
 • Information
  01 december 2020 20:51

  Kolossaal zonnepark gaat er komen, ondanks een hele hoop discussie

  Over twee à drie jaar moet ieder huis in Wijchen op groene stroom kunnen draaien. Daarom wordt binnenkort een kolossaal zonnepark gebouwd ter grootte van 22 voetbalvelden. En volgens de wethouder is dat nog maar het begin.
 • Information
  01 december 2020 21:12

  Annemieke heeft vijf pleegkinderen: 'Ik krijg er energie van'

  Ze had al drie kinderen. Maar Annemieke Wildeman (49) vond dat er nog meer ruimte was. Binnenkort verwacht ze haar vijfde pleegkind. Ook past ze wekelijks op haar kleinkinderen. "Ik krijg er energie van."
 • Information
  01 december 2020 20:19

  Verdachte gasexplosie begon 's ochtends al met bierdrinken en weet niets meer

  De man, die in mei van dit jaar een enorme gasexplosie veroorzaakte in de Nijmeegse wijk Hillekensacker, blijft erbij dat hij zich niets meer kan herinneren van die dag. Dat bleek dinsdagmiddag toen hij zich in Arnhem moest verantwoorden voor de rechter.