Gelderland

 • Information
  21 september 2023 11:45

  John Berends legt taken tijdelijk neer: hoe nu verder?

  Maandagavond vond John Berends nog dat hij kon aanblijven, maar donderdagochtend maakte hij bekend zijn taken als commissaris van de Koning toch tijdelijk neer te leggen.
 • Information
  21 september 2023 10:22

  Uitslaande brand in woning met rieten kap

  Aan de Sportparklaan in Tiel woedt donderdagochtend een brand in een woning met een rieten kap. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.
 • Information
  21 september 2023 09:50

  Op deze school zijn ze hardrijders spuugzat

  De kinderen van basisschool de Rietgors in Leuvenheim voeren donderdag actie. Door een afsluiting van de provinciale weg door het dorp rijdt er nu ineens veel sluipverkeer langs de school. En dat moet afgelopen zijn, vinden de kinderen.
 • Information
  21 september 2023 08:30

  Extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

  De gemeente Oost Gelre gaat vanaf 1 oktober 46 extra opvangplekken aanbieden voor Oekraïense vluchtelingen op Marveld Recreatie in Groenlo. De opvangplekken zijn in eerste instantie tot half december beschikbaar.
 • Information
  21 september 2023 07:37

  Lange file A50 na ongeluk

  Reizigers die op de snelweg A50 vanuit Apeldoorn richting Oss rijden moeten rekening houden met oponthoud. Er stond donderdagochtend vroeg een lange file vanwege een ongeval. Rond 8.00 uur meldde de ANWB dat de weg weer vrij was.
 • Information
  21 september 2023 06:46

  Vitesse-spits breekt neus • bekervoetbal

  In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. Vitesse accepteert de schorsing van Million Manhoef niet drie Gelderse amateurclubs gaan naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.
 • Information
  21 september 2023 06:33

  Meisje gewond • vaten gevonden

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  21 september 2023 00:06

  John Berends legt taken tijdelijk neer na beschuldigingen

  John Berends legt tijdelijk zijn taken neer als commissaris van de Koning in Gelderland na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag.
 • Information
  20 september 2023 21:40

  Grote verrassing in Burgers' Zoo

  In de mangrove van Burgers’ Zoo in Arnhem eten ze beschuit met muisjes. Want daar is deze woensdag een zeekoetje geboren. De zeekoe is het favoriete dier van verzorger Indra Saft. Zij is dolblij: "Deze ochtend was heel bijzonder."
 • Information
  20 september 2023 21:18

  'Je ziet een gebroken man', Arnhemmer terug na maanden 'onterecht' in cel

  "Ik ben blij dat ik hier ben, maar dat is dan ook alles. Alle andere emoties moeten nog landen", vertelt de Arnhemmer die net twee maanden 'onterecht' in een Spaanse cel zat voorafgaand aan de rechtszaak die hij tegen de Staat aanspande. De man is de voorgaande avond geland op Schiphol. "Ik kan gewoon niet geloven wat ze mij hebben aangedaan", doelt hij op de nationale overheid. "Dat wens ik hun eigen kinderen niet toe. Niemand zou dit moeten meemaken."
 • Information
  20 september 2023 20:55

  'Pablo Ice-cobar' dreigt 16 jaar de cel in te gaan om gigantische drugslabs

  Tegen de hoofdverdachte in de zaak rondom de gigantische crystal meth-labs in onder meer Arnhem en Achter-Drempt is een gevangenisstraf van 16 jaar geëist. Het OM ziet de Mexicaan met de bijnaam 'Pablo Ice-cobar' graag voor de maximale termijn achter de tralies belanden. Tegen een Nederlandse hoofdverdachte is 12 jaar cel geëist. Vijf andere verdachten uit Mexico, Colombia, Spanje en Nederland kregen tussen 1 en 10 jaar aan strafeisen te horen.
 • Information
  20 september 2023 20:25

  Gratis gezondheidstest voor ouderen in Bronckhorst

  Inwoners van Bronckhorst die 55 of ouder zijn kunnen deze week gratis testen hoe gezond en fit ze zijn. De gemeente biedt belangstellenden de check aan op drie verschillende dagen en op verschillende locaties.
 • Information
  20 september 2023 20:12

  Politici bezetten Tweede Kamer en bieden besuikerde oliebollen aan

  Met Zutphense walburgers en koffie in de aanslag, bezetten politici uit middelgrote gemeenten woensdag de Tweede Kamer in Den Haag. Het doel? Aantonen dat Haagse besluiten voor problemen binnen gemeenten zorgen. Eva Boswinkel, wethouder van GroenLinks van de gemeente Zutphen, nam hét Zutphense streekgerecht mee.
 • Information
  20 september 2023 20:12

  Jolanda kan het nog steeds niet geloven: hond na 5,5 jaar terug

  Ze dacht eerst dat iemand een grapje maakte, toen ze gebeld werd met 'goed nieuws'. Vijfenhalf jaar geleden verdween Jolanda's hond Luca van het erf. Maar ineens werd de Mechelse herder teruggevonden. "Ik kan het niet geloven. De hoop was al lang vervlogen."
 • Information
  20 september 2023 19:16

  Bonnenregen bij grote verkeerscontrole langs A18

  Een grootschalige verkeerscontrole langs de A18 in Didam resulteerde in zo'n 80 bekeuringen voor verschillende verkeersovertredingen. De politie controleerde woensdag honderden voertuigen.
 • Information
  20 september 2023 18:43

  Minderjarige vluchtelingen mogelijk naar Nunspeet

  Er komt mogelijk een permanente opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv'ers) aan de Elspeterweg in Nunspeet. Dat principebesluit heeft het college van B&W van Nunspeet maandag genomen.
 • Information
  20 september 2023 18:39

  Oud-burgemeester Michel Jager (79) overleden

  Oud-burgemeester Michel Jager is afgelopen vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Jager was in de vorige eeuw burgemeester van Culemborg en Wageningen. Die laatste gemeente maakte zijn dood woensdag bekend.
 • Information
  20 september 2023 16:24

  Man krijgt 20 jaar cel voor moord op ex-vrouw

  Een 40-jarige man uit Arnhem die zijn ex-vrouw vorig jaar om het leven bracht met 86 messteken, is woensdag veroordeeld voor moord. De man krijgt een celstraf van 20 jaar. Ook moet hij de nabestaanden van het slachtoffer 119.000 euro aan schadevergoeding betalen.
 • Information
  20 september 2023 15:20

  Nunspeet vraagt provincie wolven te mogen doden

  Nunspeet heeft de provincie om toestemming gevraagd om voorlopig voor zes maanden wolven te mogen doden in het landelijk gebied ten westen van Elspeet. Volgens de gemeente worden daar de laatste tijd steeds meer dieren gedood door de wolf.
 • Information
  20 september 2023 12:41

  Eigenaar wereldberoemd Apeldoorns pand failliet

  Certitudo Capital, de eigenaar van het veelbesproken en verpauperde voormalig kantoorpand van Centraal Beheer in Apeldoorn, is failliet. Het vastgoedbedrijf slaagde er sinds de aankoop in 2015 niet in het wereldberoemde gebouw in het centrum van de stad op te knappen. De jarenlange leegstand is veel Apeldoorners een doorn in het oog. Overlast en vernielingen zijn aan de orde van de dag.
 • Information
  20 september 2023 11:29

  Er komt warm nazomerweer aan

  Het wordt vanaf zondag weer een aantal dagen fraai nazomerweer. Dat zegt meteoroloog Rico Schröder van Weerplaza. "Na het weekend zitten we op 22 tot 24 graden. Het houdt niet op deze september."
 • Information
  20 september 2023 11:15

  Vrouw (70) slachtoffer van brutale zakkenrollers

  De politie is op zoek naar twee mannen die op brutale wijze ouderen hebben beroofd in twee supermarkten. Dat gebeurde op dinsdag 4 april zowel Apeldoorn als Ugchelen.
 • Information
  20 september 2023 09:42

  Politieagent raakt gewond door vluchtende scooterrijder

  Een politieagent is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij probeerde een vluchtende scooterrijder tegen te houden. Dit gebeurde tijdens een surveillance in Arnhem-Zuid. De bestuurder van de scooter is aangehouden.
 • Information
  20 september 2023 09:35

  Kinderen bij herdenking Waalcrossing: 'Lief, want wij leven nu in vrijheid'

  Nijmegen staat deze woensdag stil bij de Waaloversteek. Amerikaanse soldaten staken 79 jaar geleden in bootjes de Waal over om vanaf de noordkant de Waalbrug en de spoorbrug te bevrijden. Daarbij kwamen 48 Amerikaanse soldaten om het leven.
 • Information
  20 september 2023 08:05

  Boeren willen wolf schieten, ook Gelderland wil actie

  De provincie Gelderland gaat op missie om de wolf te kunnen aanpakken. Volgens gedeputeerde Harold Zoet is de maat vol. Dat zei hij na een paar weken van wolvenaanvallen op en rond de Veluwe. Hierbij vielen schapen, een pony en andere dieren ten prooi aan de wolf. Enkele boeren dreigen inmiddels het heft in eigen hand te nemen.
 • Information
  20 september 2023 07:42

  Veel schade na autobrand Tolkamer

  Op De Oever in Tolkamer heeft afgelopen nacht een auto in brand gestaan. Hierbij raakte ook een tuinhuis flink beschadigd en vloog een heg in brand. De brandweer kwam snel in actie, maar kon niet voorkomen dat er veel schade ontstond.
 • Information
  20 september 2023 07:12

  Meisje aangereden • verdachte vaten aangetroffen

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  20 september 2023 06:42

  Chalet in brand op verlaten vakantiepark Vaassen

  Op een gesloten vakantiepark in Vaassen is afgelopen nacht een chalet afgebrand. Van het gebouw bleef niets over.
 • Information
  19 september 2023 21:29

  Voor 20.000 euro aan munten gevonden, maar van wie zijn ze?

  De politie is nog steeds op zoek naar de eigenaar of eigenaars van een zeer waardevolle collectie munten. Zo'n drie maanden geleden liepen de agenten een man tegen het lijf die er zonder goede verklaring mee over straat liep.
 • Information
  19 september 2023 21:06

  Tientallen mensen melden zich na oproep over ernstig zedenmisdrijf

  Bij de politie hebben zich afgelopen week tientallen mensen gemeld, die tips hebben doorgegeven over een ernstig zedendelict in Park Zuidbroek in Apeldoorn. Toch zoekt de politie nog een paar getuigen, die mogelijk belangrijke informatie kunnen aanleveren.