De Duitse auto na het ongeluk na de achtervolging. Foto: Koen Laureij

De Duitse auto na het ongeluk na de achtervolging. Foto: Koen Laureij

ARNHEM - Na een achtervolging van een auto op de A12 door Gelderland heeft de politie een verdachte van een autodiefstal aangehouden. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

Rond 7.15 uur maandagochtend vond in het Duitse Wesel een zogenoemde 'carjacking' plaats. Daarbij is mogelijk gebruik gemaakt van een vuurwapen. De Duitse politie zette een opsporingsbericht ook bij de Nederlandse politie uit.

Rond 9.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto rijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee politiehelikopters de vluchtende auto vanuit de lucht. Bij de afrit A12 Driebergen kwam de auto tot stilstand, nadat hij in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

Waarschuwingsschoten

Getuigen vertelden dat de twee inzittenden er te voet vandoor waren gegaan. Eén inzittende kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, door de politie aangehouden worden.

Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

Vuurwapengevaarlijk

Naar de tweede verdachte is met man en macht gezocht. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is, stopten er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist. De Hoofdweg in Driebergen is enige tijd afgesloten geweest, omdat daar de gestolen auto stond.

De tweede verdachte is nog altijd voortvluchtig. Volgens getuigen droeg de man een rode joggingbroek en heeft hij licht getinte huid en kort donker haar.

Deel dit artikel