Doneren via het nieuwe Collectebord. Foto: KWF

Doneren via het nieuwe Collectebord. Foto: KWF

HEERDE - Tijdens de KWF-collecteweek in Heerde is door enkele tientallen vrijwilligers een mooi bedrag opgehaald. Extra bijzonder: alle donaties aan de deur zijn via een QR-code op het collectebord gegeven. Dat was voor een deel van de inwoners even wennen. Daarnaast werd er dit jaar ook via WhatsApp gecollecteerd. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker.

Gemotiveerde vrijwilligers

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. Dat motiveert de vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan.

Doneren via de QR-code

Nieuw dit jaar was alle collectanten in heel Nederland een collectebord met QR-code bij zich hadden, in plaats van een collectebus. Dat was even wennen voor sommigen maar gaf vaak aanleiding tot gesprekken aan de deur. Voor de collectanten was het een extra stimulans dat ze elke dag online konden bijhouden hoeveel er was opgehaald.

Deel dit artikel