Koning Willem-Alexander neemt samen met burgemeester Ahmed Marcouch een kijkje in het vliegtuig. Foto: Omroep Gelderland

Koning Willem-Alexander neemt samen met burgemeester Ahmed Marcouch een kijkje in het vliegtuig. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De opening van het testlab ging niet helemaal vlekkeloos, maar verder kijken ze in Arnhem vol trots terug op de komst van koning Willem-Alexander. Hij kreeg woensdag een rondleiding in het lab waar grote elektrische voertuigen opgeladen kunnen worden.

De openingshandeling in het Elaad Testlab op het Industriepark Kleefse Waard was het opladen van een elektrische vuilniswagen. Alleen ging het inpluggen tot twee keer toe mis. “Ik denk dat de koning het allemaal perfect deed, maar hij had de knop iets langer moeten indrukken. Maar je wordt natuurlijk afgeleid door al het geklik van de fotografen”, lacht Baerte de Brey van ElaadNL.

De beelden uit Arnhem:

Tijdens de rondleiding kreeg de koning onder meer een elektrisch vliegtuig te zien. En als iemand die weleens in de cockpit kruipt als co-piloot was hij daar erg benieuwd naar. Ook al is het geen ‘737’, zoals Evert-Jan Feld van de E-Flight Academy hem vertelde. “Het was superleuk, hij is hartstikke geïnteresseerd.”

Uitnodiging om elektrisch te vliegen

Feld kon het niet laten om de koning uit te nodigen op zijn thuisbasis vliegveld Teuge, om een keer in het elektrische vliegtuig te vliegen. Desnoods ‘helemaal in stilte’, voegde hij eraan toe.

“Hartstikke leuk om een keer te doen”, was het antwoord van de koning. Dus wie weet komt hij snel weer naar onze provincie.

Zie ook: Gaat de koning elektrisch rijden? Hij neemt een kijkje in Arnhem

Deel dit artikel