Speciaal voor het beachvolleybaltoernooi zijn aan de Waalkade twee speelvelden aangelegd. Foto: John Beckmann / RN7

Speciaal voor het beachvolleybaltoernooi zijn aan de Waalkade twee speelvelden aangelegd. Foto: John Beckmann / RN7

NIJMEGEN - De Nijmeegse Waalkade staat de komende dagen in het teken van een groot internationaal beachvolleybaltoernooi. Speciaal voor het evenement zijn twee beachvolleybalvelden met daarin 320 kuub zand aangelegd. Niet alleen de deelnemers aan de wedstrijden kunnen een bal slaan, ook recreatieve sporters zijn welkom op de speelvelden.

“De eerste vier dagen staan in het teken van het toernooi waar beachvolleybaltalenten uit dertien verschillende landen aan meedoen. Daarna zijn de banen nog een aantal dagen gratis toegankelijk voor iedereen uit Nijmegen. En uiteraard zijn mensen tijdens de wedstrijden welkom om te komen kijken en de sporters aan te moedigen”, vertelt Kenneth Verwaal, die vanuit evenementenbedrijf Sportworx samen met de gemeente en de Nederlandse Volleybalbond de wedstrijden organiseert.

‘Volleybal leeft in deze stad’

Volgens Verwaal past een beachvolleybaltoernooi goed bij een stad als Nijmegen. “Wij zijn erg blij dat we met deze internationale toer ook een stop maken in Nijmegen. De sport leeft echt in deze stad. Er zitten een aantal grote volleybalclubs en ook beachvolleybal is goed vertegenwoordigd met Aiolos Beach en de Beachfabriek. Omdat de populatie aan volleyballers in deze regio groot is, denk ik dat het heel gezellig gaat worden op de Waalkade.”

Programma

Het evenement begint morgen met een kwalificatietoernooi. Vrijdag en zaterdag worden de hoofdtoernooien gespeeld en zondag is de finale. Van maandag tot en met woensdag kunnen andere liefhebbers van beachvolleybal gebruikmaken van de banen.

Deel dit artikel