Pas op de allerlaatste vakantiedag schijnt de zon lekker: 'Ach, de tent kan tenminste droog mee' - RTV 794

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: campingeigenaren Bart en Kirsten Looijmans Foto: Omroep Gelderland
De voortent kan droog mee naar huis. Foto: Omroep Gelderland

De voortent kan droog mee naar huis. Foto: Omroep Gelderland

VAASSEN - Voor de meeste gasten op Gelderse campings is het nu schoonmaken, inpakken en wegwezen. De vakantie zit erop, ook voor de laatste vakantieregio Zuid. Na een kwakkelzomer schijnt nu echter de zon pas ├ęcht. Zuur? "Ach, we kunnen de tent tenminste droog inpakken."

Vrolijk fluitend rijden Bart en Kirsten Looijmans met een golfkarretje over hun campingterrein. Al twaalf jaar runnen ze camping De Helfterkamp in Vaassen. Nog nooit was het er zo druk. "De telefoon en de mail bleven maar doorgaan. Helaas moesten we veel mensen teleurstellen. Met de wachtlijst zijn we zelfs maar gestopt", aldus Bart.

Kijk hoe Bart en Kirsten de zomer hebben beleefd:

Bedrukte sfeer

Terwijl de zon volop schijnt, en veel campinggasten hun voortenten schoonschrobben, blikt het echtpaar terug op de belabberde weersomstandigheden deze zomer. "Het drukte wel enigszins de sfeer. Soms kwam er een wolk aan, de sluizen gingen open en alles kwam tegelijkertijd naar beneden. Desondanks hebben de gasten zich goed vermaakt. Steeds na zo'n regenbui brak de zon weer door en droogde het zo weer op."

De 7-jarige Isa uit Boxtel heeft na haar vakantie op de Veluwe wel weer zin in school. Dat het nu pas mooi weer wordt, deert haar niet: "Ik kan toch gewoon buitenspelen, dat is toch ook fijn?"

De voortent afbreken in de zon heeft ook voordelen, weet de Zeeuwse Jan Faase: "Je kan alles droog opbergen. Ik ben wel blij dat het niet zulk heet weer was als vorig jaar en het jaar ervoor. Het weer was ideaal om de bossen in te gaan. En de hei op."

Opvallend veel nieuwe kampeerders

Deze zomer zetten opvallend veel nieuwe kampeerders hun tent op op het campingterrein. Dat leverde grappige momenten op. Kirsten geeft een voorbeeld: "Dan namen ze de grillplaat, airfryer en waterkoker van 2 liter die ze thuis altijd gebruiken mee. Maar als ze dan alles inplugden, stopte hun stroompunt er even mee, omdat het een te hoge piek heeft. Dan kwamen ze verbouwereerd aan de balie en zeiden: 'maar thuis doet alles het toch?'"

Met het mooie nazomerweer in aantocht is De Helfterkamp ook na de vakantie volgeboekt. Bart grapt: "Ik hoop dat vele mensen positief zijn getest op het campingvirus en dat ze daar vele jaren last van gaan hebben."

Afbeelding
campingeigenaren Bart en Kirsten Looijmans Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel