Vrijwilligers gezocht voor appels plukken Stichting Sidney and Friends - RTV 794

Gldhelpt_Appels plukken voor stichting Sidney and Friends Foto: Gldhelpt_Appels plukken voor stichting Sidney and Friends

Gldhelpt_Appels plukken voor stichting Sidney and Friends Foto: Gldhelpt_Appels plukken voor stichting Sidney and Friends

VEESSEN -  

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om van 13 september t/m 23 oktober appels te komen plukken bij een fruitteler in Veessen. Het uurloon van de vrijwilligers gaat naar de stichting Sidney and Friends.

Dit jaar wordt het zevende jaar en we hopen weer een heleboel vrijwilligers in te mogen delen om te komen plukken.
We werken in 2 tijdsblokken. Van 08.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur. In elk blok zit 15 minuten koffie pauze :)

Als bedankje mag je valappels gratis meenemen als je komt plukken, daar kun je lekker appelmoes van maken!

Over de stichting
Deze stichting is opgericht in 2012 met als hoofddoel om voor de meervoudig complex gehandicapte Sidney én zijn vrienden het huifbedrijden mogelijk te maken.
Door de opbrengst van de fruitpluk afgelopen jaren kunnen er op ongeveer 20 dagen ritten gemaakt worden met 2 huifbedden.

Huifbedrijden is een manier van paardrijden waarbij de, vaak meervoudige gehandicapte, cliënt in een soort hangmat ligt die op de paardenruggen rust. Door de masserende bewegingen en de warmte van de paarden verbetert de doorbloeding in het lichaam en treedt totale ontspanning op. Hierdoor werkt onder andere de darmfunctie beter, epileptische aanvallen kunnen verminderen en longen kunnen vrij van slijm worden. Huifbedrijden is daarmee een therapeutische vorm van sporten.

Wil je helpen om een mooi bedrag bij elkaar te verdienen voor Stichting Sidney? Meld je dan hieronder aan

Deel dit artikel