RTV 794 - Nieuws

Robert Scholten, wethouder in Epe. Foto: Facebook gemeente Epe

Robert Scholten, wethouder in Epe. Foto: Facebook gemeente Epe

EPE - Het belooft een spannende avond te worden voor wethouder Robert Scholten uit Epe. Hij moet zich in twee debatten verantwoorden naar de gemeenteraad, omdat zijn integriteit in het geding is. De wethouder zou onder meer hebben gelogen.

De bal kwam aan het rollen, doordat onder zijn bestuur twee uitritten bij een bedrijventerrein dwars door een groenstrook zijn aangelegd. Dat mocht niet op die plek en omwonenden kwamen ertegen in opstand. Maar met hun kritiek werd niets gedaan.

Opnieuw pijnlijk

Er zouden bovendien contractueel afspraken zijn vastgelegd over de uitritten. De wethouder ontkende dat, maar dagblad de Stentor toonde later aan dat hij dit wel degelijk moet hebben geweten.

De raad paste een mouw aan de situatie en besloot de uitritten alsnog te legaliseren. Maar er leeft inmiddels veel onvrede over het handelen van wethouder Scholten. Vervolgens kwam de Stentor afgelopen weekend opnieuw met een pijnlijk verhaal over Scholten.

Tijdens een online bijeenkomst zegt hij ‘regelmatig eventjes de geschiedenis te wissen' op zijn telefoon. Zo kan hij de dans ontspringen, mocht er een WOB-verzoek komen. De beelden waarin hij dat zei, kwamen bovendrijven.

Niet meer opvraagbaar

WOB staat voor Wet openbaarheid van bestuur. Via die wet kunnen mensen informatie opvragen bij de overheid over hoe er bestuurd wordt. Daaronder kunnen ook appjes en smsjes vallen van bijvoorbeeld een wethouder. Door die te wissen, zijn ze niet meer overhandigen als ernaar gevraagd wordt. Voor die opmerking moet Scholten zich vanavond eveneens verdedigen.

Deel dit artikel