Atlete traint kinderen in de bossen: 'Heerlijk om kapot te gaan' - RTV 794

Atlete Eva Hovenkamp traint kinderen in de bossen. Foto: Omroep Gelderland

Atlete Eva Hovenkamp traint kinderen in de bossen. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - "Hup hup hup, heel goed Joseph! Blijf rechtop lopen." Het stemgeluid van Eva Hovenkamp galmt door de bossen op de Veluwezoom bij Arnhem. De kinderen genieten en gaan helemaal los.

De topsprintster uit Ede is razend enthousiast bij een training die ze geeft aan 23 fanatieke kinderen. Het is een initiatief van vereniging Loopland Gelderland. Een Regionaal Trainingscentrum (RTC) dat zich inzet om jongeren te laten bewegen. Zeker nu de scholen gesloten zijn, lopen minderen massaal warm voor de sessies van de Olympisch atlete.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

"En ik denk dat de ouders ook wel even denken, mooi de kinderen zijn op pad", lacht Hovenkamp tijdens de fanatieke en veelzijdige training. "Ze hebben hier ook echt behoefte aan, dat zie je. Het is niet zwaar, hoewel we ook nog een cross doen die wel wat pittiger is."

Uitlaatklep

"Ik vind het heerlijk om kapot te gaan", zegt Joseph opvallend rustig. "En om dan terug te kijken en te zeggen: ik heb het gewoon gedaan." Lotte vult aan: "We kunnen nu met corona nergens naar toe. Dan is dit heel leuk."

Het is een uitlaatklep die de kinderen aan het sporten houdt in deze bijzondere tijden. Hovenkamp geeft aan dat ze er zelf ook veel aan heeft. "Ja, ik krijg hier zeker energie van. Ik ga hier echt met plezier heen als ik zie hoe enthousiast ze zijn", zegt de 24-jarige atlete die voor dit jaar de Olympische Spelen van Tokio als grote doel heeft.

Deel dit artikel