RTV 794 - Nieuws

Finaliste Hilde Borremans in gesprek met YGT-presentatrice Zosja.  Foto: Benno Wonink

Finaliste Hilde Borremans in gesprek met YGT-presentatrice Zosja. Foto: Benno Wonink

EPE - You’ve Got talent Epe 2021 gaat dit jaar niet door. Al jaren wordt deze professionele talentenshow gezien als dé start van het muzikale jaar in de regio. Het vindt, normaal gesproken, eind januari plaats en wordt georganiseerd door de serviceclubs Rotary en Inner Wheel Epe i.s.m. Cultuurplein Noord Veluwe.

Veel jongeren en hun ouders kijken er, na maanden van voorbereiding, naar uit. Door alle beperkingen vanwege de pandemie had de organisatie al besloten om het dit jaar anders aan te pakken. Het hele evenement was al verschoven naar maart en dan online. ‘We zijn er er verdrietig van maar we hebben besloten om YGT voor 2021 helemaal af te zeggen”, aldus Tatjana Bieze, oprichter en drijvende kracht achter het muziekspektakel.

Het gratis evenement wordt naast de hoofdsponsor de Rabobank voor een belangrijk deel gefinancierd wordt door lokale ondernemers. Veel ondernemers in Epe hebben het moeilijk en sponsoring voor dit muzikale feestje werd voor velen een probleem. Jan Bertil Pool van Cultuurplein Noord Veluwe noemt dat het door de online lessen ook lastiger bleek kinderen te begeleiden naar een optreden op het podium in de Grote Kerk. ‘Van verschillende docenten horen we dat het door de digitale afstand toch moeilijker is om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Dat is wel wat je wilt bereiken met leerlingen, net dat stapje extra in de begeleiding naar het grootste podium’, aldus Pool.

‘Gelukkig is er nu een vaccin en wordt op termijn alles weer een normaal. We houden contact met alle inschrijvingen voor dit jaar want we gaan voor meer muziek in de regio!’ vertelt Bieze enthousiast.

Deel dit artikel