RTV 794 - Nieuws

Lois Openda maakt de winnende treffer. Foto: Omroep Gelderland

Lois Openda maakt de winnende treffer. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven tegen PSV. In GelreDome werd nog nooit van de Eindhovenaren gewonnen, vandaag was dat anders. Het werd 2-1 door doelpunten van Jacob Rasmussen en Lois Openda. Daardoor is Vitesse nu, samen met Ajax, de koploper van de eredivisie.

Tekst gaat verder na de video:

PSV begon gehavend aan de wedstrijd in Arnhem, er waren zes spelers besmet met het coronavirus. Dat versterkte het vertrouwen bij Vitesse misschien wel dat er iets te halen viel vandaag.

Lees ook: Vitesse wint voor het eerst van PSV in GelreDome

De Arnhemmers begonnen dan ook goed aan het duel en vielen meteen aan. Dat resulteerde ook meteen in de openingstreffer. Uit een hoekschop van Maximilian Wittek kopte verdediger Jacob Rasmussen hard raak.

Vitesse had voor rust weinig problemen met PSV en moest zelfs na een half uur spelen op 2-0 komen. De sterk spelende Daan Huisman ging een combinatie met Sondre Tronstad aan, maar de Noorse middenvelder stuitte, na die prachtige aanval, met zijn schot op de PSV-doelman Mvogo. Daardoor stond het bij rust nog altijd maar 1-0.

Slecht uit kleedkamer

De Arnhemmers kwamen daarna slecht uit de kleedkamer. PSV viel aan en kreeg al snel een gelijkmaker. Olivier Bosacgli kopte de 1-1 binnen, ook uit een hoekschop.

Op het moment dat Vitesse het even kwijt leek, sloegen de Arnhemmers alsnog toe. Wittek wist na een goede aanval Openda te vinden voor de goal, de Belg kon niet missen en schoot zijn ploeg meteen weer op voorsprong.

Daarna was de wedstrijd eigenlijk weer zoals hij in de eerste helft ook was. Vitesse controleerde en PSV kreeg heel weinig kansen. Het grote wisselfestijn begon daarna, maar dat leverde weinig meer op. Het was nog even billenknijpen voor de Arnhemse ploeg, maar PSV kon ook niet meer scoren. Daardoor wisten de Arnhemmers geschiedenis te schrijven, door voor het eerst in GelreDome te winnen van PSV.

Deel dit artikel