RTV 794 - Nieuws

Een van de gewonden werd een paar honderd meter van het winkelcentrum aangetroffen. Foto: Persbureau Heitink

Een van de gewonden werd een paar honderd meter van het winkelcentrum aangetroffen. Foto: Persbureau Heitink

ARNHEM - Aan de schietpartij in Arnhem-Zuid is woensdagmiddag een vechtpartij tussen twee groepjes voorafgegaan. Dat zegt een omstander tegen Omroep Gelderland. Volgens de getuige vielen er rake klappen, waarna er twee schoten zijn gelost. Een man werd in zijn been geraakt.

De politie bevestigt woensdagavond dat in de wijk De Laar een confrontatie is geweest waarbij is geschoten. Ook is er een mes aangetroffen. Wat de aanleiding was voor de ruzie is niet bekend. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Gewonden aangehouden als verdachte

De schietpartij was aan het einde van de middag bij het winkelcentrum aan de Oostburgwal. Volgens de politie zijn er twee gewonden gevallen. Een van hen werd aangetroffen op een paar honderd meter afstand van het winkelcentrum.

Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend. Volgens de politie zijn de twee aangehouden als verdachte 'om hun kant van het verhaal te horen'.

Na de schietpartij is met onder meer een helikopter gezocht naar de daders. Twee personen zijn volgens de politie nog voortvluchtig.

Zie ook: Gewonden door schietpartij bij winkelcentrum in Arnhem-Zuid

 

Deel dit artikel