RTV 794 - Nieuws

Kerstmarkt Sfeer

Kerstmarkt Sfeer

VAASSEN - De afgelopen maanden heeft het bestuur van Stichting Kerstmarkt Vaassen diverse malen rond de bestuurstafel gezeten. Het was een voortdurend wikken en wegen wat zij dit jaar zouden kunnen organiseren rondom de kerstmarkt in december in Corona tijd.

Door: Mediapartner RTV 794

In de diverse gesprekken met Kasteel Cannenburch, Vosselman Tentenverhuur en Arjen van Klompenburg (kramen) en de gemeente Epe is er gekeken naar mogelijkheden op het terrein van het kasteel en daarbij 1,5 meter in acht te kunnen nemen. Rian Haarhuis van het kasteel stelde zelfs een route voor om door het park te gaan. Het bestuur heeft in de laatste vergadering uitvoerig met elkaar gesproken over de haalbare mogelijkheden.

De conclusie is dat een kerstmarkt in welke vorm dan ook geen succesvol evenement kan worden, geen tenten, geen koren/muziek, geen horeca tent en alleen online ticket verkoop in vooraf bepaalde tijdsvakken.

Daarbij komt nog eens dat veel vrijwilligers in een risicogroep vallen.

De veiligheid van bezoekers, standhouders en de inwoners van ons dorp staan voorop. Zolang de richtlijnen niet kunnen worden versoepeld, kunnen de bestuursleden deze veiligheid niet garanderen.

Als organisatie kunnen zij, gezien de beperkende en de te nemen maatregelen geen kerstmarkt organiseren die voldoet aan ieders verwachtingen, maar ook niet die van de deelnemers en de bezoekers.

Ook zou het niet realistisch zijn om te verwachten dat er aan de eis van de 1,5 meter voldaan kan worden. Daarmee zou de organisatie ook boetes kunnen verwachten.

Het bestuur gaat zich nu volledig richten op de Kerstmarkt van 2021 en hopen nu er meer tijd is in het komende jaar, enthousiaste en sprankelende ideeën te ontwikkelen. 

Kasteel Cannenburch is overigens in december wel geopend en zal gehuld zijn in kerstsfeer. Hierover leest u later meer in de diverse media.

 

 

Deel dit artikel