RTV 794 - Nieuws

Eva kan haar operatie ondergaan. Foto: stichting Geef Eva toekomst

Eva kan haar operatie ondergaan. Foto: stichting Geef Eva toekomst

EDE - De ernstig zieke 18-jarige Eva uit Ede kan geopereerd worden in Barcelona. De 125.000 euro die nodig was voor de operatie is opgehaald. Mede doordat inwoners van de Edese wijk Enka afgelopen week in actie kwamen.

Al twee jaar ligt Eva vrijwel alleen maar op bed. Ze heeft CCI/AAI, een aandoening waarbij de bovenste nekwervels instabiel zijn en de hersenstam in de verdrukking zit. Ze kan geen prikkels zoals licht of geur verdragen. In Barcelona zit een team dat gespecialiseerd is in dit soort operaties, maar om de operatie te bekostigen was zo'n 125.000 euro nodig.

Bewoners van de wijk Enka (waar Eva woont) kwamen de afgelopen week in actie. Zij deden flyers bij buurtbewoners in de bus waarin werd opgeroepen om geld te doneren voor de operatie.

Bekijk hier de reportage die wij maakten met de buurtbewoners:

'Woorden schieten tekort'

Ruim een week na de actie is het geld binnen. Op Facebook laat de stichting 'Geef Eva Toekomst' weten dat zij iedereen willen bedanken voor hun donaties. "Woorden schieten tekort om iedereen te bedanken. Alle warme en positieve berichten die we de afgelopen periode hebben ontvangen zijn ontroerend en hartverwarmend, net als al jullie donaties. Heel erg bedankt".

De operatie van Eva staat gepland op 14 september.

Zie ook: Buurt wil ernstig zieke Eva helpen aan geld voor operatie in Barcelona

Deel dit artikel