RTV 794 - Nieuws

Actie van de boeren in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

Actie van de boeren in Geldermalsen. Foto: Omroep Gelderland

GELDERMALSEN - Op diverse plekken in onze provincie vonden dinsdagavond acties van boeren plaats. Ze protesteerden daarmee tegen het voorgenomen plan van minister Carola Schouten om eiwit in veevoer aan banden te leggen.

In Nijmegen was een groep van ongeveer 100 boeren aanwezig om een brief te overhandigen aan stikstofstrijder Johan Vollenbroek. Vollenbroek kaartte de stikstofproblematiek aan bij de Raad van State. Hij wordt door de boeren gezien als aanstichter van de problemen. 

Vollenbroek was op de hoogte van de komst van de boeren en nam de brief in ontvangst.

Actie bij distributiecentrum

In het Rivierengebied protesteerden tientallen boeren op trekkers bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Geldermalsen. Ze reden het terrein op en rondjes in de omgeving. In eerste instantie parkeerden de boeren de trekkers in de berm bij het distributiecentrum. De weg werd niet versperd, waardoor het terrein van de AH wel bereikbaar bleef.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

 

Later liepen de boeren het terrein op en eisten ze een gesprek met de leiding van het distributiecentrum in Geldermalsen. Daarbij parkeerden ze ook trekkers op de plekken waar vrachtwagens normaal laden en lossen. De leiding liet weten dinsdagavond het gesprek niet aan te gaan, maar woensdag contact te zoeken met de actievoerders om een afspraak te maken.

Ook in Arnhem waren de boeren aan het protesteren. Daar was een groep aanwezig om op het politiebureau aangifte te doen tegen Schouten.

Zie ook: Boeren rijden met trekkers de A2 op, kilometerslange file

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel