RTV 794 - Nieuws
Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Wapenvelders gaan even lunchen. Foto: still uit de dorpsfilm
Oudere maar actieve Wapenvelders. Foto: still uit de dorpsfilm

Oudere maar actieve Wapenvelders. Foto: still uit de dorpsfilm

WAPENVELD - De dorpsfilm van Wapenveld uit 1970 laat een Veluws plaatsje zien dat mee probeert te gaan met de nieuwe tijden. Een modern bankgebouw op poten, vrouwen in mini-rok en de oudere inwoners die lekker actief blijven.

Overal worden nieuwe woningen en winkels gebouwd, zoals de Skoda-garage die gaat uitbreiden. De volleybalclub speelt een gemengde wedstrijd met mannen en vrouwen en het gymlokaal puilt eerder op de opnamedag uit van de ouderen (toen nog bejaarden) die heel enthousiast meedoen met allerlei misschien nu niet meer verantwoorde rek- en strekoefeningen. Maar er wordt ook gesjoeld door de dames en domino gespeeld en gekaart door de heren op leeftijd.

De tekst gaat verder onder de foto:

Het broodwagentje van bakker Docter - still uit de dorpsfilm

De elektrisch rijdende bakker Docter

Bakker Docter rijdt (toen al heel verantwoord) in een elektrisch karretje om iedereen in Wapenveld van brood en gebak te kunnen voorzien. Drogisterij Scheffelaar Klots wordt gerund door vrouwen en de Raiffeisenbank toont trots het moderne interieur. Met het geld en de kostbaarheden van de inwoners zit het wel goed als je dikke kluisdeur open ziet zwaaien. 

'Doe mee in de BB !'

In de voor de dorpsfilm gebruikelijke optocht zien we een bloeiend verenigingsleven. Diverse koren, de volleybalclub WZC, de turnvereniging en een hengelsportclubje met een enorme, opgezette snoek lopen mee. Voor muzikale pret zorgt Fanfare Oefening Na Arbeid met voorop een aantal swingende marjorettes. De plaatselijke afdeling Burger Bescherming zoekt nog versterking, hun slogan bij de parade is: 'Doe mee in de BB'.

Bekijk aflevering 14 in de reeks van 2020:

Ons Dorp: donderdagen vanaf 17.20 uur (ieder uur herhalingen) en eerder die dag op de Facebook-pagina van Omroep Gelderland.

De volgende dorpsfilm is te zien op donderdag 11 juni: Hengelo in 1965.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel