RTV 794 - Nieuws

Kerk wilde de speciaal ook voor ouderen het gevoel van gemeente zijn speciaal met Pinksteren benadrukken door organiseren van een auto-drivein kerkdienst

Een ouder gemeentelid die met zijn vrouw de dienst had bezocht : "Wat heerlijk was het dat we ons huis even met een doel konden verlaten, ik even weer heerlijk auto mocht rijden, en dat we met elkaar deze Pinkstermorgen mochten vieren. Ieder in zijn eigen auto, maar het gevoel van gemeente zijn was er weer, zonder de angst van de risico's die we anders hadden gelopen. Wat een lichtpunt in deze tijd."

Op Pinksterzondagmorgen rond 9.45 uur is er aanzienlijk meer verkeer op deze boerenweg in de regio Epe dan anders. Met een briefje met een adres, dat alleen was gemaild aan de leden van de gemeente, was men op weg gegaan. Bij de ingang van het terrein werd men ontvangen met per persoon 1 flesje water en 2 pepermunten. Natuurlijk werden daar ook de instructies voor de kerkdienst uitgereikt: in de auto blijven zitten, radio op de gevraagde frequentie en het programma van de dienst en de oproep om vooral mee te zingen en te bidden. Door een aantal mensen werden de ruim 40 auto's op hun plek gezet. Met begeleiding van orgel en trompet werd er mee gezongen en konden de kinderen genieten aan de knutseltafel met hun werkje over het Pinksterfeest. Na zo'n vijf kwartier was de dienst afgelopen, stapten de kinderen weer in bij hun ouders en vertrok men georganiseerd naar de uitgang van het terrein waar de collectezak op hen wachtte. Velen onder de indruk van het gevoel van saamhorigheid, en weer naar elkaar te kunnen zwaaien.

Ook de organisatie was tevreden over het verloop van de bijeenkomst en overweegt bij huidige blijvende maatregelen opnieuw een dergelijke dienst te beleggen om vooral ouderen zonder angst een samenkomst van de kerk te laten bijwonen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel