Landelijke Wandel-tijdens-je werk-dag - RTV 794
Ankeiler: Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’. Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen.

EPE - Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’. Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op. Op deze dag gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Een van de 17 coaches is Elmie Zandbergen uit Epe/Tongeren. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Ervaren coach

Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Elmie Zandbergen. Ze is al 10 jaar actief als coach en nog regelmatig verbaasd om te merken dat als mensen in beweging zijn ze ook in hun hoofd in beweging komen. “Ik wandelde met iemand die vaak beren op haar weg ziet en veel stress ervaart. Opeens liepen er 2 koeien op ons pad. Ik vroeg haar goed te kijken en te voelen. Dit beeld leverde een mooi inzicht op. Ze voelde eerst weer spanning in haar lijf en barste daarna in lachen uit. Ze kreeg het inzicht dat beren op haar weg verdwijnen als ze er van een afstandje naar kijkt.”

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl Zie ook https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel