RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
16 maart 2021 15:48


Henk van Rijssen (89) overleden
Foto: Henk van Rijssen (89) overleden
Henk van Rijssen Foto: Hans van Brink

VAASSEN - Met het overlijden van Henk van Rijssen heeft Vaassen de wellicht voornaamste promotor van het dorp verloren. Hij verzorgde Vaassen (in)ternationale faam op het vlak van flora en fauna, was initiatiefnemer voor de komst van Koningin Beatrix naar het Cannenburgher dorp.

In de jaren zeventig en tachtig was hij een hoofdrolspeler in de Wiekentkwis van Fred Oster met zijn caviabaan. Een dierenliefhebber pur sang onder de vlag van de VPKV. Het stuitte hem tegen de borst dat het niet tot een nieuwe serie tv-optredens kwam omdat Dierenbescherming er voor ging liggen.

Van Rijssen was een bevlogen mens en politicus. Henk was van 1970-1974 wethouder voor Nieuwe Lijn, maar zat ook in de gemeenteraad voor (eerst) VVD en (later) Gemeentebelang.

Henk was initiatiefnemer voor een bustocht voor kinderen uit MKZ-gezinnen in de regio. Een lange reeks bussen maakte de tocht naar Kalkar.

Hij leefde sterk mee met alles wat zich in zijn omgeving afspeelde, mat zich een mening aan en daar was hij met geen leger aan tegenstanders van af te brengen. Daarin was hij onverzettelijk.

Tekst: Persburo Dick van der Veen

Door: Mediapartner RTV 794

 Nieuws 

gemeente epe vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie