RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Communicatie Gemeente Epe
31 maart 2024 7:02


Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Andel
Foto: Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Andel
Erwin van Andel. Foto: Eigen foto: Gemeente Epe

- De heer Van Andel, een inwoner van de gemeente Epe, is zaterdagavond onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De ceremonie vond plaats bij Auto & Service Van de Mars te Vaassen, waar burgemeester Tom Horn de eer had om het lintje uit te reiken en op te spelden.

De heer Van Andel staat al lange tijd bekend om zijn toewijding aan maatschappelijke initiatieven. Hij werd geprezen voor zijn inzet en bijdrage aan diverse lokale en internationale projecten. De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere gelegenheid ter ere van het 15-jarig bestaan van Stichting Kenya Kinderen, waar de heer Van Andel een belangrijke rol vervult als voorzitter.

In 2007 richtte de heer Van Andel Stichting Kenya Kinderen op en sindsdien heeft hij met vastberadenheid gewerkt aan verschillende doelen. Hij heeft geld ingezameld voor de oprichting van een weeshuis in het bergachtige Maai Mahiu door verschillende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren, zoals de jaarlijkse verkoop van oliebollen en uitdagende klim- en fietstochten in Kenya. Dit weeshuis biedt momenteel onderdak aan maar liefst 80 kinderen en beschikt over een school en een zelfvoorzienende watervoorziening.

Naast zijn inzet voor Stichting Kenya Kinderen, heeft de heer Van Andel zich ook ingezet voor andere maatschappelijke initiatieven. Zo was hij van 2014 tot 2022 voorzitter van de Commissie Water van de Rotaryclub, waar hij zich richtte op de organisatie van sponsor- en bewustwordingsactiviteiten voor de jaarlijkse Wereld Waterdag. In 2019 trad hij toe als voorzitter van Stichting Kulturhus E.G.W. Epe, waar hij zich inzet voor de coördinatie van culturele en sociale activiteiten ten behoeve van de inwoners van Epe.

Burgemeester Tom Horn had dan ook de eer om namens de koning de Koninklijke onderscheiding uit te reiken aan de heer Van Andel. Deze erkenning voor zijn langdurige en waardevolle bijdragen aan de samenleving is een welverdiend eerbetoon aan zijn inzet en toewijding.

Namens de gemeente Epe en al haar inwoners, feliciteren wij de heer Van Andel van harte met deze bijzondere onderscheiding.

Best  Epe Nieuws 

epe kinderen voorpagina water geld 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie