RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Henk Boeve
27 maart 2024 9:44


Postpakketbezorger Nico Leliveld gaat met pensioen
Foto: Postpakketbezorger Nico Leliveld gaat met pensioen
Nico Leliveld krijgt afscheidskado. Foto: Henk Boeve

EMST - Wie kent Nico Leliveld, de postpakketbezorger in Emst eigenlijk niet? In de afgelopen 8 jaar heeft Nico, je kunt wel zeggen bij bijna ieder gezin in Emst, wel een postpakket afgegeven voor PostNL. Maar hij is ermee gestopt. De Apeldoorner Nico gaat met het welverdiende pensioen. En als iemand verdiend om met pensioen te gaan, dan is de altijd vriendelijke Nico het wel.

Nico is in 1979 begonnen als postbode in Apeldoorn bij de PTT. Hij mocht toen de post bezorgen in de wijken ’t Loo en Zevenhuizen. Daarna werd hij groepsleider, zo werd dat toen genoemd. "Ik mocht dan de problemen oplossen. Ik was toen min of meer crisismanager, zegt Nico". Zo heeft hij gewerkt, behalve in Apeldoorn, in Twello, Zutphen, Deventer, Ruurlo, Borculo. Nico heeft de afgelopen 45 jaar onder verschillende namen van zijn werkgever mogen werken. In 1979 was het de PTT, daarna werd het TPG, weer wat later TNT en de laatste 8 jaar dan PostNL. Nico was niet alleen geliefd bij de inwoners van Emst, maar ook bij de honden in Emst. Nico had altijd hondenkoekjes bij zich. En dat wisten de honden maar al te goed. In zijn hele loopbaan van 45 jaar is hij maar drie keer gebeten door een hond.

Wat gaat Nico nu straks doen? Komt hij zijn vrije tijd wel door? Geen probleem, zegt Nico. Mijn grootste hobby is tuinieren. Ik heb een moeder van 87 jaar en een schoonmoeder van 91 jaar. En daar is altijd wel wat te doen in de tuin. Ook gaat hij weer zingen bij een zangvereniging in Asselt. Door de drukte van de laatste jaren had hij daar geen tijd voor, maar dat gaat hij weer helemaal oppakken. En we hebben een caravan. Daar zal ik straks met mijn vrouw veel vaker gebruik van gaan maken. En we hebben een zoon en een dochter, die beiden getrouwd zijn en die weten me straks wel te vinden. Ik denk dat ik straks eerder tijd tekortkom in plaats van dat ik tijd over houd.

Nico is blij verrast door de vele attenties die hij de laatste weken voor zijn pensioen heeft ontvangen van de inwoners van Emst en de mooie woorden. Ik wil daar iedereen heel erg voor bedanken. Emsternaren bedankt!!

Apeldoorn  Deventer  Zutphen Epe Nieuws 

emst epe pensioen 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie