RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Linda Seinstra
26 maart 2024 6:23


Hartverwarmende sportdag
Foto: Hartverwarmende sportdag
Netbal tijdens de seniorensportdag. Foto: Linda Seinstra

- De Seniorensportdag, die op 21 maart gehouden werd in de Wieken in Vaassen, was hartverwarmend door het enthousiasme en de blijdschap van de deelnemers. Blije gezichten, vrolijke mensen en vooral enorm veel plezier.

De seniorensportdag werd dit jaar geopend door Monique Zweekhorst van de Nieuwe Lijn. Ze vond het mooi om te zien dat zoveel senioren nog actief waren. Ze vroeg om een hartelijk applaus voor alle vrijwilligers die deze dag weer georganiseerd hadden en met het gooien van de eerste bal op de koersbalmat gaf zij het startsein aan deze sportieve dag.

Na de opening barstte de strijd los in de Wieken en deden bijna 90 senioren mee aan het netbal, koersbal, sjoelen, badminton en jokeren. De strijd was serieus en iedereen deed zijn of haar best om de felbegeerde beker in de wacht te slepen. Toch leek vooral het ontmoeten van elkaar het belangrijkst op deze dag. Mensen die elkaar lange tijd niet gezien hadden of nieuwe mensen die voor het eerst kennis maakten met deze dag. "Ik kom volgend jaar zeker weer!’ zei één van de deelnemers die er voor de eerste keer bij was.

Tussen de middag is er een moment van rust waarbij alle deelnemers en vrijwilligers een stamppottenbuffet krijgen geserveerd. Gezellig met z’n allen aan lange tafels, samen eten verhoogd de sfeer nog eens. Er is volgens de organisatie geen onvertogen woord gevallen deze dag.

Na het eten wordt er verder gesport waarbij om drie uur ’s middags bekend is wie er met de bekers naar huis gaan.

Het netbal werd gewonnen door het netbalteam Emst, bij het koersbal was Tommy Hogeling de grote winnaar, Kees Versteeg won het sjoelen en Toos Bosch won het jokeren. Deelname aan het badminton ging niet om een prijs maar was vooral bedoeld om kennis te maken met de sport.

De organisatie heeft enorm genoten van deze dag. Met veel plezier kan er teruggekeken worden op deze dag maar wordt ook alvast weer aan de sportdag van volgend jaar gedacht.

Best Sport 

sport weer vaassen vrijwilligers voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie