RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Hanneke Postma, CPE
19 maart 2024 13:28


Tweede CPE voorjaarsconcert Klassiek in de Kerk
Foto: Tweede CPE voorjaarsconcert Klassiek in de Kerk
Dutch String Collective. Foto: Eigen foto: Dutch String Collective

- Op donderdag 11 april om 20.00 uur gaat de CPE serie Klassiek in de Kerk verder, dit keer met een concert van het Dutch String Collective. Een ensemble van 6 musici (viool, cello, en piano), dat in hun programmering een flexibele bezetting kan hebben, deze keer met 6 relatief klein. Het programma- project is Franz Schubert.

Het levensverhaal van Franz Schubert is al eeuwen in nevelen gehuld. Het ensemble vertelt het echte verhaal. Brieven, dagboeken, schilderijen en nalatenschappen vertellen waarom hij niet de kansen kreeg die Mozart had. Hoe het kon dat hij zo ongelooflijk snel en bijzonder componeerde. Wat de rol van Beethoven in zijn leven was. Het verhaal wordt door het Dutch String Collective verteld vanuit het perspectief van de persoon Carolyne Estherhazy. Zij is het meisje aan wie Schubert lesgaf maar waar verder weinig over bekend is. Zij blikt terug op haar leven, jaren nadat Schubert al op 31-jarige leeftijd is gestorven. Zij heeft zijn bladmuziek, ze is alleen. Ze vertelt over Schuberts jeugd, zijn muzikale talent, zijn tijd als koorknaap. Ze leert hem kennen als hij haar als kind pianoles geeft en maakt -op afstand- zijn studentenjaren mee. Ze blijft zijn leerling, een platonische verhouding en een diepe vriendschap ontstaat. Ze maakt zijn einde mee en blijft achter met zijn muziek. Vanwege het standsverschil blijft ze in haar relatie tot Schubert’s leven een toeschouwer. Door haar verhaal neemt ze het publiek ook mee als toeschouwer.

Luister ondertussen naar de prachtige muziek van Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Het publiek leert hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef, worden gespeeld door uitmuntende musici, The Dutch String Collective.

Datum: 11 april 2024

Locatie: Grote Kerk van Epe, toreningang Beekstraat 1A, Epe Aanvang: 20.00 uur Entree: € 22,50, jeugd € 7,00 informatie en online kaarten: www.cultureelplatformepe.nl

Losse kaartverkoop bij VVV Epe. Meer informatie en programma: www.cultureelplatformepe.nl

Beek  Epe Nieuws 

epe muziek kerk voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie