RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Afdeling Communicatie Gemeente Epe
29 februari 2024 15:04


Terugblik Open Huis locatie Dennenheuvel
Foto: Terugblik Open Huis locatie Dennenheuvel
Hotel Dennenheuvel. Foto: Eigen foto: Gemeente Epe

- Afgelopen maandag 26 februari vond er Open Huis plaats op locatie Dennenheuvel. Omwonenden hadden de gelegenheid om vragen te stellen, in gesprek te gaan met de gemeente Epe en deel te nemen aan een rondleiding. Er ontstonden goede gesprekken en we ontvingen waardevolle tips en suggesties. Wij kijken met een positief gevoel terug op de avond en danken alle aanwezigen voor hun komst.

Ongeveer 75 geïnteresseerden kwamen langs om een kijkje te nemen op de locatie. Er waren verschillende informatietafels waar aanwezigen vragen konden stellen en informatie verkregen over de locatie. Zoals over de ruimtelijke ordening en het bestemmingsplan, maar ook over de dagelijkse gang van zaken tijdens de opvang en de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk. Er was gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen.

Er waren veel aanwezigen die graag iets wilde doen voor de nieuwe bewoners. 10 bezoekers meldden zich aan als vrijwilliger. Een waardevolle bijdrage, waarmee we deze mensen een extra warm welkom kunnen geven.

Vergunning en ontheffing

Om het wonen op de locatie mogelijk te maken komt er een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan. Daarnaast wordt er een vergunning voor maximaal drie jaar aangevraagd voor het realiseren van extra kamers in het hotel en toetst de veiligheidsregio op de brandveiligheid van de nieuwe situatie.

Opvang per 15 maart

De ingangsdatum voor het opvangen van de Oekraïners is uitgesteld van 1 maart naar 15 maart. De reden hiervoor is dat de vergunning nog niet verleend is.

Proces

Zoals u weet is de crisis in de vluchtelingenopvang hoog. Ook gemeente Epe moet haar steentje bijdragen en doet daarvoor wat binnen de mogelijkheden ligt. De gemeente heeft een bijzondere positie. Enerzijds hebben we een maatschappelijke taak om vluchtelingen op te vangen, anderzijds hebben we een toetsende taak op zowel de opvanglocatie als het proces. We doorlopen de processtappen in hoog tempo om zo snel mogelijk de opvang in gang te zetten. Dit doet de gemeente uiteraard binnen de wettelijke kaders.

Maandelijkse evaluatie

Vanaf de start van de opvang organiseren we een maandelijks evaluatiemoment met omwonenden.

Best  Epe Nieuws 

wonen epe vluchtelingen zetten voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie