RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Nitrauw
19 februari 2024 8:24


Erna start Moedercafé in 'Om de hoek bij Nicole'
Foto: Erna start Moedercafé in 'Om de hoek bij Nicole'
Erna Aalbers. Foto: Jan Nitrauw

- Erna Aalbers van Oogst-nieuw leven start woensdag 21 februari met een 'Moedercafé' in de ontmoetingsplek 'Om de hoek bij Nicole' aan de Klapperdijk 24 in Wapenveld. Van 10.00 tot 11.30 uur kunnen moeders elkaar ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Baby's en peuters kunnen gerust mee en deelname is gratis.

Erna Aalbers en Nicole Hendrix kennen elkaar al geruime tijd. In de voorbereiding op de opening van de ontmoetingsplek 'Om de hoek bij Nicole', kwam het idee van een Moeder-Kind café boven borrelen. Erna is eigenaar van Oogst-nieuw leven en is geboortetraumaconsulent. Als geen ander weet ze hoe belangrijk het is om informatie uit te wisselen over allerlei aspecten van het ouderschap. "Als (jonge) moeder kun je je soms alleen of onzeker voelen en afvragen: Doe ik het wel goed? Is het normaal hoe ik me voel? Het is dan een verademing om met andere moeders en te praten over hun ervaringen. Vaak gaan moeders na een ontmoeting met andere moeders opgelucht naar huis", lacht Erna Aalbers. Die zelf moeder en oma is en jarenlang met haar man een gezinshuis runde.

Maar een Moedercafé is er ook voor de gezelligheid, benadrukt Erna. "Er is koffie en thee en elkaar ontmoeten is een belangrijk aspect. En kinderen kunnen er lekker spelen en zo ook vriendschappen ontwikkelen", aldus de initiatiefneemster. Afhankelijk van de belangstelling van ouders, kunnen er ook andere activiteiten ontwikkeld worden, dat wil Erna aftasten. Je kunt dan denken aan workshops, adviezen van deskundige, tips over ouderschap en opvoeding", geeft Erna Aalbers vast mee. Die via tel. 06-83213092 of via oogstnieuwleven@gmail.com graag meer informatie geeft.

 Nieuws 

wapenveld vast kinderen normaal voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie