Ankeiler: Om 13.00 uur zaterdagmiddag overhandigde Burgemeester Tom Horn de sleutel van de gemeente aan Prins Remco I en Prinses Ellen I en kon het Carnaval in Vaassen losbarsten.

- Om 13.00 uur zaterdagmiddag overhandigde Burgemeester Tom Horn de sleutel van de gemeente aan Prins Remco I en Prinses Ellen I en kon het Carnaval in Vaassen losbarsten. Dat Carnaval startte met een optocht waarbij verenigingen, inwoners en vooral jeugd zich uitgeleefd hadden in het bouwen van wagens of creëren van prachtige uitdossingen.

Met bijna 40 deelnemende wagens of groepen aan de Carnavalsoptocht blijkt wel dat de Vaasenaren houden van Carnaval. Het was een optocht met heel veel kleuren. Prachtige pruiken in allerlei kleuren, felle, drukke kleding, roze pakken, Mexicaanse pakken, geblokte pakken, gebloemde outfits, heel veel kleur trok aan de enorme stroom van toeschouwers voorbij.

Wat opviel was het grote aantal jeugdige leden dat meedeed. Groepen van jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar die een wagen hadden met een Smurfenhuis erop, drie prinsesjes op hun witte (stok) paard, jongens in de leeftijd van 14 jaar die in een carna-val liepen, drie meiden die als de biggetjes van K3 meeliepen, een heus museum op een wagen, kliko clowns. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt wel eens gezegd. Dat beloofd nog wat voor de Carnavalsoptocht in Vaassen de komende jaren.

De optocht was het begin van het Carnaval in Vaassen dat dinsdag wordt afgesloten met een pyamaparty en nachtponnenfeest. Wil je meer horen over de optocht in Vaassen, luister dan terug naar het tweede uur van de Praotstoel en Hollands Hituur via rtv794/Radio gemist.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.