Ankeiler: De realisering van de ontmoetingsplek 'Om de hoek bij Nicole' op de hoek van Wildekampseweg en de Klapperdijk ging zo snel dat de tijd voor een officiële opening ontbrak.

- De realisering van de ontmoetingsplek 'Om de hoek bij Nicole' op de hoek van Wildekampseweg en de Klapperdijk ging zo snel dat de tijd voor een officiële opening ontbrak. Die komt er nu wel en is gepland voor vrijdag 16 februari. Dit heuglijke moment begint met een inloop van 18.30 tot 19.00 uur en aansluitend wordt de officiële openingshandeling verricht waarvoor wethouder William van Ommen is uitgenodigd.

Nicole Hendrikx heeft een turbulente tijd meegemaakt nadat ze op 15 december de sleutels kreeg uit handen van de eigenaar van het pand Rik Stuivenberg. In hoog tempo werd de winkelruimte met hulp van vrijwilligers, kennissen en niet te vergeten haar man Hans, gebruiksklaar gemaakt. Op maandag 15 januari stapten de eerste bezoekers meteen binnen. En dat er een grote behoefte is aan dit initiatief van een gratis kledingwinkel in combinatie met een ontmoetingsplek waar iedere bezoeker zijn zorgen en problemen op tafel kan leggen, werd al heel snel duidelijk. Zo zelfs dat het regelmatig zelfs emotioneel best pittige dagen waren.

"Er komen best gesprekken langs met mensen die je raken als ze op tafel leggen hoe ze er toe komen om binnen te stappen, gratis kleding te accepteren of wat uit de voedselkast mee te nemen. Mensen die door verbreken van een relatie van henzelf of hun kinderen, plotseling in heel vreemde situaties terecht komen. Of mensen die elk dubbeltje echt om moeten draaien. En dan is er nog de eenzaamheid bij sommige mensen die het al heerlijk vinden om gewoon voor het kopje koffie of thee binnen te stappen. Het is ook mooi om te zien dat bezoekers met elkaar weer afspraken maken voor hulp of een bezoekje. Er kan heel veel als je mensen met elkaar in contact brengt", zijn de ervaringen van Nicole.

Die op veel dagen de hulp van vrijwilligers in moest roepen vanwege de grote toeloop. "Niet alleen van bezoekers, maar ook van mensen die kleding of voedsel komen brengen. Het is onvoorstelbaar hoe behulpzaam mensen zijn", heeft Nicole zich verbaast.

Haar ervaringen heeft ze gedeeld met de bestuursleden van de stichting in oprichting die haar gaat ondersteunen. "Het zijn soms heel heftige verhalen, het is ongelooflijk wat dit initiatief losmaakt. Blijkbaar gebeurt er iets dat mensen raakt, zowel om de stap te zetten hulp te zoeken maar ook om hulp te bieden. Het is prachtig wat Nicole hier neerzet", aldus de beoogde bestuursleden Erna Aalbers en Anneke van Buul. De opening is een moment om stil te staan maar dan ook weer door om de volgende stappen te zetten. "Hopelijk krijgen meer mensen die kampen met de gevolgen van armoede, die in wanhopige situaties zitten of gewoon eenzaam zijn, het vertrouwen om binnen te stappen", zegt Nicole. Die via de facebookpagina 'Om de hoek bij Nicole' regelmatig informatie geeft over actuele ontwikkelingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.