RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Nicole Gorseling
27 januari 2024 8:14


Nieuwjaarsconcert Rotary Club en Inner Wheel Epe groot succes
Foto: Nieuwjaarsconcert Rotary Club en Inner Wheel Epe groot succes
Serviceclubs overhandigen 13.000 euro aan goede doelen. Foto: Martin Hoogeboom

- EPE – De 24e editie van het Nieuwjaarsconcert dat Rotary Club Epe en Inner Wheel Epe jaarlijks organiseren vond zaterdag 20 januari plaats in de Grote Kerk in Epe. Het concert dat traditiegetrouw door het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJS) wordt gegeven, was ook dit keer weer een groot succes.

Mede dankzij de aanwezigen en de vele sponsoren konden Rotary-voorzitter Hans van der Hoeve en President van Inner Wheel Cilia Smit twee cheques ter waarde van elk 6.500 euro uitreiken Stichting ‘Steengoed Afrika’ en aan Speeltuin- en wijkvereniging De Kouwenaar in Vaassen. De Grote Kerk was ook dit jaar weer schitterend versierd door Sjacco Gerritsen en de rest van het team van Fleur Inn groenstyling.

Jong Talent

Net als voorgaande jaren werd het programma van HJS aangevuld met stukken van lokaal jong talent. De jonge pianist Remon Holubek opende de avond op weergaloze wijze met een eigen variatie op de wervelende Sabeldans van componist Aram Chatsjatoerjan. Tom Edskes, gitaardocent bij Cultuurplein, speelde met vier jonge leerlingen het lied ‘I See The Light’ uit Disneys tekenfilm ‘Tangled’. Melanie Verveer (dwarsfluit) en Megan van Uffelen (harp) sloten af met het prachtige ‘Siciliene’ van G. Fauré.

Haydn Jeugd Strijkorkest

Het Haydn Jeugd Strijkorkest verraste ook dit jaar weer met een buitengewoon gevarieerd programma. Onder bezielende leiding van dirigent Jan-Ype Nota werden er onder meer composities uitgevoerd van de Britse componist William Herschel. Ook de variaties op een thema van Tchaikovsky van Anton Arensky kwamen aan bod. De soliste Marta Kavatsyuk, die niet alleen zeer bedreven de viool bespeelt, bleek ook virtuoos op de piano toen ze het stuk Rapsodia Sinfonia, op. 66 van Joaquin Turina vertolkte. Sopraan Lieve Geuens en tenor Pieter Jaap Idema oogsten een daverend applaus met ‘Vivo Per Lei’ van Laura Pausini en Andrea Bocelli.

Na de pauze stonden nog werken van Arensky, Janácek, Herschel op het programma. Lieve Geuens zong het Ierse lied ‘Oh Danny Boy’ op prachtige wijze en werd daarbij begeleid door Melanie Verveer op dwarsfluit en het Haydn Jeugd Strijkorkest. Het concert werd afgesloten met een vertolking van het Schots lied ‘The Skye Boat Song’ (onder meer gebruikt als thema-song van de serie Outlander), een prachtig arrangement van Gijs van Schaik. Bij het tweede couplet zorgde doedelzakspeler Ben Dijsselhof voor een daverende finale van de avond. Het publiek beloonde de artiesten met een enthousiast applaus.

Matinee

Traditiegetrouw vond in de middag de gratis toegankelijke matineevoorstelling plaats. Dit concert is voor muziekliefhebbers, die normaal niet zo snel een klassiek concert bezoeken door een kleine beurs, ziekte of persoonlijke omstandigheden. Ook in de middag was de kerk volledig bezet. Dirigent Jan-Ype Nota vertelt over de dag: "Voor de jonge orkestleden is het best zwaar. Vertrek uit Groningen, twee uur generale repetitie, dan het Matinee en

vervolgens het avondconcert. Om daarna weer met de bus terug naar Groningen te rijden. Ondanks die lange dag vinden de orkestleden het heerlijk om hier te spelen. Niet alleen ’s avonds, maar zeker ook tijdens het matinee. Je ziet iedereen volop genieten. Volgend jaar een bijzonder jaar. Dan vindt de 25e editie van het Nieuwjaarsconcert in Epe plaats."

Best  Epe  Groningen Nieuws 

natuur epe weer vaassen kerk buitengewoon lokaal normaal voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie