RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Secretariaat Bibliotheek Noord Veluwe
18 januari 2024 8:28


Thema-avond filosofie met Klaas Rozemond en Co Woudsma
Foto: Thema-avond filosofie met Klaas Rozemond en Co Woudsma
Klaas Rozemond. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe

- De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert in samenwerking met de uit Vaassen afkomstige Jeannette Zweekhorst op woensdag 28 februari een thema-avond Filosofie in de bibliotheek in Vaassen. Filosoof Klaas Rozemond bespreekt filosofische ideeën en dichter Co Woudsma draagt toepasselijke gedichten voor.

Klaas Rozemond is onder andere bekend van zijn boek 'De beste filosofische ideeën om je moraal te verbeteren’. Hij bespreekt bij de thema-avond met de aanwezigen hoe je je moraal kunt verbeteren aan de hand van de beste ideeën daarover uit de filosofie. Klaas Rozemond is filosoof en jurist en werkt als universitair hoofddocent strafrecht. Co Woudsma is dichter, hij draagt deze avond "verbetergedichten" voor uit zijn recentste bundel ‘Zolang de stad maar vrolijk is’ en eerder werk. Co Woudsma publiceerde zes boeken, waaronder vier dichtbundels.

Klaas Rozemond en Co Woudsma publiceerden, samen met Jet Nijkamp, twee boeken, ‘Filosofie voor de zwijnen’ en ‘Het aardse leven’, met tekst van Klaas Rozemond, gedichten van Co Woudsma en illustraties van Jet Nijkamp. Aan het einde van de thema-avond is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Na de lezing polst Jeannette Zweekhorst bij de aanwezigen of er belangstelling is voor het opzetten van een maandelijks filosofiecafé in de bibliotheek in Vaassen. Doel is om meer te weten te komen over filosofie. De opzet is laagdrempelig en daarmee toegankelijk voor iedereen. Een deskundige filosoof uit Epe zal de avonden begeleiden.

De bibliotheek zal een thematafel inrichten met verschillende filosofie-boeken.

Praktische informatie

Locatie: Bibliotheek Vaassen, Dorpsstraat 48, 8171BR Vaassen

Datum en tijd: woensdag 28 februari, aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Kosten: € 3,50 p.p. voor bibliotheekleden , € 7,00 voor 1 bibliotheeklid met 1 introducé, € 5,00 voor niet bibliotheekleden Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Informatie over het filosofiecafé: jeannette.zweekhorst@xs4all.nl

Maximaal 30 plaatsen beschikbaar

Best  Epe Nieuws 

epe vaassen voorpagina werk bibliotheek nijkamp 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie