Ankeiler: De leerlingen van groep 3 van 27 scholen op de Noord-Veluwe komen in deze periode kennis maken met de bibliotheek.

- De leerlingen van groep 3 van 27 scholen op de Noord-Veluwe komen in deze periode kennis maken met de bibliotheek. Elisa de Graaf, educatiespecialist bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, heeft inmiddels de eerste groep ontvangen.

"De bezoeken hebben als doel om de leerlingen kennis te laten maken met de bibliotheek, gericht op het leren lezen" vertelt Elisa de Graaf. "Vorige week kwam groep 3 van ’t Hoge Land in de bibliotheek in Epe op bezoek. We spraken eerst over het lenen van boeken, hoeveel mag je lenen, hoelang mag je lenen enz. Het grootste deel van de klas bleek al regelmatig in de bibliotheek te komen en wist dus al veel over het lenen van boeken. Het bezoek aan de bibliotheek is heel afwisselend: na de uitleg over het lenen van boeken werd er voorgelezen uit het boek ‘Het Ding’, een boek dat met heel veel fantasie geschreven is. Na het voorlezen kregen de leerlingen een rondleiding door de bibliotheek en mochten ze woorden maken met letterkaartjes. En uiteraard mochten de leerlingen ook een boekje uitzoeken om even heerlijk in te lezen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel