Geschreven door Erik Smit
6 december 2023 8:04

Gefocust Octopus verliest even haar concentratie maar boekt ruime overwinning
Octopus Wapenveld. Foto: Erik Smit

- Op een frisse 2 december is het aangenaam vertoeven in het Berghuizerbad. Na winst vorige week op Flevo wacht nu het Hardenbergse De Grunte. In een competitie waar de kaarten nog niet zijn geschud, met name door het verschil in gespeelde wedstrijden, kan Octopus op gelijke hoogte komen bij winst op De Grunte.

Zonder trainer Bert Dingerink maar met een wedstrijdplan scoort Octopus in het 1e kwart driemaal op een nagenoeg identieke manier. De bal gaat naar Bas Jan Dijkink die op rechts zijn tegenstander de baas is, heeft dan de keuze om zelf te schieten (1 keer) of om de bal op de vrij gezwommen spits Bart Dingerink te gooien (2 keer). Aan de andere kant is het vooral de grote spits van De Grunte, Wesselink, die het de verdediging van Octopus soms moeilijk maakt en 1 keer tot scoren komt. Een volkomen ander begin van de wedstrijd dan vorige week tegen Flevo, waarin Octopus tegen een 1-3 achterstand aankeek.

Het tweede kwart komt wat traag op gang door een aantal gemiste schoten maar onder andere door een 1-2tje van de gebroeders Dijkink loopt Octopus verder bij de tegenstander weg en staat het halverwege 6-3. De coachende Olaf Bakker zet de mannen nog eens op scherp en in het derde kwart heeft Octopus de touwtjes volledig in eigen handen. Na 12 seconden scoort Sjaak Dijkslag, komen ook Daan Dijkink en Olaf Bakker op het scorebord en is er geen vuiltje aan de lucht in het Berghuizerbad. Het slot van het derde kwart tekent de superioriteit die Octopus heeft, door een mooie teamgoal over nagenoeg alle schijven, spelers houden zich aan de afspraken en de Grunte achter de feiten aanloopt. De eerdergenoemde spits Wesselink puft uit tussen het derde en vierde kwart en is het voor Octopus enkel zaak om nog vijf minuten uit te spelen en de puntjes in eigen huis te houden.

Daar denken een aantal spelers van De Grunte anders over en zij gaan in het vierde kwart meer overtredingen maken, vertragen het spel, en dat heeft effect op een aantal spelers van Octopus die daardoor de concentratie verliezen. De Hardenbergers scoren driemaal, Octopus tweemaal en dan slaan bij Daan Dijkink de stoppen even door en komt er een hoop irritatie los met als resultaat een rode kaart (uitsluiting). Olaf Bakker maakt vervolgens het laatste doelpunt van de wedstrijd en zo is de overwinning geen moment in gevaar geweest, was Octopus op alle vlakken de betere partij en is het zaak om dit seizoen op deze manier het bad in te gaan.

Eindstand ZV Octopus – De Grunte 15-8