Geschreven door Erik Smit
29 november 2023 12:57

Octopus houdt in matige wedstrijd de punten in eigen huis
Octopus Wapenveld. Foto: Erik Smit

WAPENVELD - Een goedgevuld Berghuizerbad verheugt zich op een mooie wedstrijd door de Heren 1 van Octopus, maar menigeen zal aan het einde van het eerste kwart toch even met verbazing naar het scorebord hebben gekeken.

1-3 is op dat moment de tussenstand en coach Bert Dingerink van Octopus doet niet aan halve maatregelen. Drie spelers worden gewisseld, het systeem wordt omgegooid en er wordt nog even duidelijk gemaakt wat er allemaal afgesproken is. Mede door deze omzettingen en door de individuele klasse van Daan en Bas Jan Dijkink wint Octopus uiteindelijk tamelijk eenvoudig van Flevo.

Op deze Super Saturday, waarbij alle drie de jeugdteams en de Heren 1 & 2 achter elkaar thuisspelen, maken de spelers van het vlaggenschip er in het eerste kwart een potje van. Er wordt amper gecommuniceerd, afspraken worden niet nagekomen en Flevo mag gewoon op het doel van Timon van Ommen schieten alsof het een lieve lust is. Na de wissels die coach Dingerink doorvoert wordt er vrij snel orde op zaken gesteld en lopen de Wapenvelders uit naar een 7-5 voorsprong. De van Het Ravijn (Eredivisie) overgekomen Bas Jan Dijkink heeft hier groot aandeel in met 3 doelpunten, en hetzelfde geldt voor de ingevallen Jarco van Ommen met 2 goals. Bij tegenstander Flevo zakt de moed dan spreekwoordelijk een beetje in de schoenen en geeft het bij tijd en wijle de bal zonder reden aan Octopus.

In het derde kwart neemt de andere Dijkink, Daan, het team op sleeptouw door, na een misser 1 op 1 met de keeper, tweemaal het doel te vinden en vergroot Octopus vrij eenvoudig de score. Aan het einde van het derde kwart, bij een stand van 13-7, mag de matig spelende Olaf Bakker een strafworp nemen die naast het doel beland om vervolgens zelf even onder water te verdwijnen. Het slot van de wedstrijd had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, ware het niet dat Bas Jan Dijkink even zijn klasse laat zien met een technisch perfect uitgevoerde backhand, vergroot Octopus de score nog vanaf de laatste minuut van de wedstrijd, en laat het Flevo zowaar nog tweemaal het net vinden en eindigt de wedstrijd in 15-9.

Zo eindigt een mooie dag voor de vereniging in een overwinning, zonder veel glans, van het vlaggenschip. In een seizoen waarin het maar 1 doel heeft, promoveren naar de 1e klasse, zijn de punten dan het belangrijkst en is het zaterdag, wederom in eigen huis, zaak om te winnen van De Grunte.