Ankeiler: Vorige week kwam Sinterklaas met de stoomboot in Nederland aan en afgelopen zaterdag kwam de Sint met zijn Pieten in Emst aan.

- Vorige week kwam Sinterklaas met de stoomboot in Nederland aan en afgelopen zaterdag kwam de Sint met zijn Pieten in Emst aan. Klokslag half twee zaterdag arriveerde de Sint in een prachtige oude automobiel bij het kruispunt aan de Hoofdweg ter hoogte van de kerk. Daar stond Muziekvereniging Prins Bernhard de Sint al op te wachten.

Na de rondrit door Emst konden de vele kinderen in de Speeltuin aan de Ds van Rhijnstraat Sinterklaas en de Pieten gedag zeggen. Ook mochten de kinderen samen met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto en daar werd veel gebruik van gemaakt.

Alle schoolgaande kinderen in Emst, en de kinderen die naar het "Muizenholletje" gaan, hadden een kleurplaat gekregen. En daar zat een wedstrijd aan gekoppeld. Na de intocht maakte Sinterklaas in de speeltuin de prijswinnaars bekend. Ouders konden tijdens de prijsuitreiking gratis gebruik maken van een beker koffie met een koekje of warme chocomelk. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Sinterklaas had nog wel een belangrijke mededeling voor alle kinderen. Ze mochten allemaal de schoen zetten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.