- De Seniorenconcoalitie organiseert boeiende en gevarieerde gespreksmiddagen: met als thema: Krachtig Ouder Worden: “Praat vandaag over morgen.” Woensdag 29 november zijn senioren gratis ’s middags tussen 13.00 en 17.30 uur van harte welkom in Schouwburg Orpheus Apeldoorn.

De middag wordt geopend met een inspirerend gezamenlijk programma, onder begeleiding van Marlies Claasen, presentatrice en zangeres. Cabaretière Jenny Mathurin zorgt voor een humoristische bijdrage. Pieter Hilhorst (publicist) is een van de boeiende sprekers. Aan het eind van de middag zijn er ruime mogelijkheden om met elkaar te praten over ouder worden en hoe je daar mee om kunt gaan. Marlies Claassen zorgt voor de muzikale omlijsting.

Bewustwording en aanpakken

De Seniorencoalitie organiseert deze bijeenkomsten om senioren aan te zetten om serieus na te denken over de toekomst. Dus over: langer vitaal blijven en wonen op een plek waar je je echt thuis voelt. Hoe bevorder je zelfredzaamheid en zelfstandigheid in een toekomst waarin minder zorg beschikbaar is? Voorbereiden betekent ook nadenken over de toekomst-bestendigheid van het huis, nu nog geschikt. Maar is dat strak ook zo. Zijn de voorzieningen goed bereikbaar? Zijn er passende activiteiten in de buurt die aansluiten bij de interesses? Ook is het belangrijk om te kijken naar het sociale netwerk; familie, vrienden en kennissen.

Wonen ze in de buurt en zijn ze makkelijk bereikbaar? Zijn ze als dit nodig zou zijn? Het zijn belangrijke punten waarover de Seniorencoalitie graag de mening van de gasten wil horen. Daarna gaan ze met de uitkomsten aan de slag.

De Seniorencoalitie vindt het belangrijk dat het gesprek over ouder worden vooral mét senioren wordt besproken. "Alleen zo komen we te weten wat senioren belangrijk vinden en is een bijdrage te leveren aan de zorg van de toekomst." Aldus de organisatie. Dat is ook de reden dat de Seniorencoalitie start met een brede, maatschappelijke dialoog waaruit blijkt hoe senioren van plan zijn hun leven in te richten, wat senioren bezighoudt en hoe ze naar de toekomst kijken. Het evenement in Orpheus is vrij toegankelijk. Aanmelding kan via www.seniorencoalitie.nl.

Woensdag 29 november

13.00-17.30

Schouwburg Orpheus Apeldoorn

Krachtig Ouder Worden;

"Praat vandaag over morgen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.