RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Leerkes
13 november 2023 11:35


Prins Remko I en Prinses Ellen I hebben heerschappij over Rossumdaerp overgenomen
Foto: Prins Remko I en Prinses Ellen I hebben heerschappij over Rossumdaerp overgenomen
Prins Remco I en Prinses Ellen I. Foto: Eigen foto: Rossumdaerpers

- In een ambulance met loeiende sirenes en zwaailicht, zo betraden Prins Remko I en Prinses Ellen I hun nieuwe rijk. Onder de belangstelling van honderden Vaassenaren werden de nieuwe voorgangers van het feest in 2024 gepresenteerd in de open lucht voor Residentie bar zaal De Ruif.

Het was droog, dus de omstandigheden waren goed te noemen voor een avond in november toen een steeds grotere groep mensen voor De Ruif elf minuten over elf afwachtte om te weten te komen wie het nieuwe Prinsenpaar vormen. Van 10 tot en met 13 februari gaat Remko van der Haar door het leven als Prins der Rossumdaerpers, nadat hij al jaren lid van de vereniging is. De getrouwde man die ook bekend staat als Boef O is eigenaar van Dining, Giving & Living in Vaassen en noemt niet alleen zijn vrienden als hobby, maar ook korfbal bij Regio’72.

Hij wordt als heerser over zijn doorluchtige rijk bijgestaan door de eveneens getrouwde Ellen Betting-Bosgoed, die het carnavalsvirus als kind al meekreeg. Dat kan natuurlijk ook moeilijk anders met een vader die al in de Raad van Elf zat van De Roje Hane (tot 1980 de naam van De Rossumdaerpers). Een echte Vaassense en dus ook een echte carnavalsfanaat, zoals ze zichzelf omschrijft en medewerkster van het Eatböchie, de plek in de zaal waar mensen eten kunnen krijgen tijdens de feesten. Zij heeft zich dan ook voorgenomen de nieuwe generaties mee te nemen in haar passie. De arbeidsdeskundige houdt verder van spinning, shoppen, terrasjes en vakanties.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Gertjan Visser en Eline Meuleman. Die gaan na een geslaagd periode weer onder hun burgerlijke namen door het leven al werden zij na afloop van alle plechtigheden eerst ‘gedoopt’ door de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen en opgenomen in die groepering binnen de carnavalsvereniging.

 Nieuws 

weer vaassen voorpagina hobby 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie