RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Thomas de Jong, Omroep Gelderland
10 november 2023 15:46


Vrouw laat man na val sterven in gang: 'Kinderen zijn hun vader kwijt'
Foto: Vrouw laat man na val sterven in gang: 'Kinderen zijn hun vader kwijt'
Afbeelding ter illustratie. Foto: Pexels

- Een 72-jarige man die in augustus in de gang van zijn woning in Epe was gevallen, is daar door toedoen van zijn vrouw urenlang blijven liggen. Ze legde zelfs iets over zijn gezicht, waardoor hij moeite kreeg met ademen. Toen de vrouw uren later alarm sloeg, bleek de man al overleden. Daarvoor moet de vrouw een half jaar de cel in, vindt het OM.

Tijdens de rechtszaak blijkt dat de gebeurtenis niet uit de lucht kwam vallen. Volgens het OM had de man al eens tegen zijn kinderen gezegd dat hij bang was dat zijn vrouw hem zou vermoorden.

Of dat ook de intentie van zijn 64-jarige echtgenote was, toen zij hem zonder hulp urenlang op de grond liet liggen, is de vraag. Feit is wel dat ze een handdoek onder zijn hoofd heeft gelegd, die zijn mond en neus bedekte. Daardoor zou zijn situatie nog verder zijn verslechterd, stelt een schouwarts.

Het slachtoffer is volgens de schouwarts naar alle waarschijnlijkheid overleden als gevolg van uitputting en ademhalingsbeperking.

Wettelijke zorgplicht verzaakt

Het OM neemt het de verdachte extra kwalijk dat zij heeft verzaakt haar echtgenoot de zorg te bieden die hun huwelijk verplichtte. "Zij wist dat haar man niet in staat was om zelf op te staan, zeker niet sinds hij recent zijn elleboog brak", zo luidt de beschuldiging.

De officier stelde dat het handelen van de vrouw onderdeel was van een patroon, waarbinnen zij steeds meer haar handen van de zorg voor haar echtgenoot aftrok. Volgens de kinderen van het slachtoffer was het niet de eerste keer dat hij op de grond bleef liggen.

"Dit misdrijf heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen", aldus de officier. "Door verdachte zijn hem nu de laatste jaren van zijn leven ontnomen. Kinderen zijn hun vader kwijt."

Het OM eiste vrijdag een onvoorwaardelijke celstraf tegen de vrouw, vanwege het verlaten van een hulpbehoevende en dood door schuld.

Epe Nieuws 

rechtbank epe voorpagina rechtspraak rechtszaak 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie