RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Marjolein Deurloo, Omroep Gelderland
9 november 2023 5:52


Woede om Oekraïners in Vaassen: ‘De burgemeester is een leugenaar’
Foto: Woede om Oekraïners in Vaassen: ‘De burgemeester is een leugenaar’
Inwoners van Vaassen zijn woest op de burgemeester. Foto: Omroep Gelderland

- “We worden voorgelogen. En nog wel door onze eigen burgemeester!” Inwoners van Vaassen verlieten woensdagavond boos een informatiebijeenkomst over de plannen voor huisvesting van Oekraïense vluchtelingen op voormalig camping ’t Hertenhof.

Op het verlaten campingterrein aan de Ankerweg moeten 125 Oekraïners worden opgevangen in 35 chalets. Dat zijn er minder dan eerder werd gecommuniceerd. "Met dit plan komen we omwonenden tegemoet, nadat we met ze in gesprek zijn gegaan", zegt burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe. Maar een groep van zo’n 26 omwonenden voelt zich in het ootje genomen. Volgens hen waren de 35 chalets van meet af aan al het plan.

Afgelopen zomer was er nog sprake van 50 chalets voor 200 vluchtelingen. Toen

Verlaten chalets op voormalig camping 't Hertenhof - Foto: Omroep Gelderland

Meer opvangplekken

De gemeente Epe telt momenteel 180 tot 190 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. De Oekraïners die Epe opvangt in voormalig bejaardentehuis Licht in Duuster kunnen daar nog even blijven. Die locatie met 80 tot 90 opvangplekken zou in december eindigen, maar de gemeente heeft de huur met een jaar verlengd. Ook dat schiet dorpsbewoners in het verkeerde keelgat, omdat de gemeente de opvang op 't Hertenhof bestempelt als noodzaak vanwege de sluiting van Licht in Duuster.

Nu er op ’t Hertenhof minder Oekraïeners worden opgevangen dan vooraf gedacht, blijft de gemeente op zoek naar andere opvanglocaties.

Best  Buren  Epe  Leiden Nieuws 

vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie