RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
7 november 2023 18:06


Burgemeester Horn benoemt consul in de gemeente Epe voor de Oorlogsgravenstichting
Foto: Burgemeester Horn benoemt consul in de gemeente Epe voor de Oorlogsgravenstichting
Op de foto (v.l.n.r.): Peter Wolderink (Teamleider en inspecteur), Bob Boer (Consul Gemeente Epe, Beleidsontwikkelaar Cultuurtechniek), Tom Horn (Burgemeester Gemeente Epe). Foto: Eigen foto: Oorlogsgravenstichting

- Op 3 november 2023 is Bob Boer, Beleidsontwikkelaar Cultuurtechniek, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Horn, burgemeester van de gemeente Epe.

In deze rol is de heer Boer de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Epe en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Epe liggen 3 Nederlandse en 33 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Epe  Grave Nieuws 

epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie