Bevat Video: Video
Ankeiler: De politie is nog steeds op zoek naar de eigenaar of eigenaars van een zeer waardevolle collectie munten.

- De politie is nog steeds op zoek naar de eigenaar of eigenaars van een zeer waardevolle collectie munten. Zo'n drie maanden geleden liepen de agenten een man tegen het lijf die er zonder goede verklaring mee over straat liep.

Dat gebeurde eigenlijk bij toeval. Op vrijdag 2 juni belden verschillende mensen in Epe de politie, omdat een man bij hen had aangebeld met de vraag of hij even naar het toilet mocht. Dat vonden ze verdacht.

Op basis van het verkregen signalement ging de politie op zoek en werd de man gevonden. Daarbij bleek dat hij meerdere bijzondere munten bij zich had: een gouden tientje uit 1933, een munt die gewijd is aan de Olympische Spelen in Beijing en Londen, een Spaanse munt van 200 euro en een speciale munt van 1,50 euro. De munten zijn samen zo'n 20.000 euro waard.

Vrijwillig afgestaan

De man die al die munten bij zich had, kon de agenten geen verklaring geven waar de bijzondere collectie vandaan kwam en wat hij ermee deed. Daarom stond hij ze vrijwillig af.

Het vermoeden van de politie is dat de munten gestolen zijn. De zaak kreeg in juli al aandacht in het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Dat heeft nog niet geleid tot de oplossing.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond daarom nog meer bijzondere munten getoond. De politie hoopt erachter te komen van wie de munten zijn. Wie meer informatie heeft, kan zich melden bij de politie. Die wil wel dat de rechtmatige eigenaar meer details geeft over de bijzondere munten, voordat ze worden teruggegeven.

Eerder besteedde ons opsporingsprogramma Plaats Delict aandacht aan de zaak:

Deel dit artikel