Ankeiler: Zaterdagochtend 13 mei was er een mooie fietstocht vanuit de bibliotheek in Vaassen. Doel van de fietstocht was om samen op zoek te gaan naar de Sprengen.

- Zaterdagochtend 13 mei was er een mooie fietstocht vanuit de bibliotheek in Vaassen. Doel van de fietstocht was om samen op zoek te gaan naar de Sprengen. De bibliotheek organiseerde deze fietstocht als vervolg op de boeiende Sprengen lezing van Jan Aalbers van enkele dagen eerder.

Vijftien deelnemers stapten met een goed humeur op de fiets; ook het zonnetje werkte mee. Van de watermolen bij de Cannenburch (die in werking was) fietsten de deelnemers onder leiding van Jan Aalbers via het kersenlaantje naar de Cannenburch. Net op dat moment sloeg het klokje. Op de vraag van Jan Aalbers wie het Vaassens volkslied "Het Cannenburgher kloksien" kent begon een deelnemer spontaan te zingen. Later bleek dat hij nog maar een paar maanden in Vaassen woont, dat maakte dit extra bijzonder. Onderweg stopten de deelnemers bij de sinds 2012 leegstaande oude wasserij Jaspers op de Rollekoot. Ondanks dat de wasserij inmiddels behoorlijk vervallen is, is dit een prachtige plek, waar de beek onder de wasserij door stroomt.

Via de Rode Beek en de Nieuwe Beek (die van elkaar gescheiden zijn door een houten tussenschot – zie foto) fietsten de deelnemers richting de Motketel. Jan Aalbers vertelde onderweg diverse wetenswaardigheden over de beken en sprengen. Bij de Motketel liepen de deelnemers een stukje om dicht bij een van de Sprengen te komen. Vervolgens ging de fietstocht door richting de Geelmolense Beek, waarna de deelnemers om 12.00 uur uitkwamen bij de bibliotheek in Vaassen. Jan Aalbers kreeg een hartelijk applaus voor zijn kundige leiding. De deelnemers waren erg enthousiast en zelfs mensen die al langere tijd in Vaassen woonden hebben dingen gezien waar ze altijd langs gefietst hebben zonder er oog voor te hebben gehad.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel