Ankeiler: De gemeente Epe onderzoekt momenteel de functionaliteit van de zandwegen. Daarvoor zijn op diverse plekken telbandjes geplaatst.

- De gemeente Epe onderzoekt momenteel de functionaliteit van de zandwegen. Daarvoor zijn op diverse plekken telbandjes geplaatst. “Veel van die wegen zijn al eeuwen oud en hebben hun oorspronkelijke functie verloren. Een aantal wordt benut door het sluipverkeer”, aldus wethouder Annemiek van Loon.

Voorbeelden ervan zijn de Woesterweg en de Schotweg waarvan we hele hoeken nu afsluiten voor het openbaar verkeer. De wethouder heeft overigens begrip voor klachten van wandelaars die door het bijwerken van deze wegen in een droge periode nu even over stukken gaan die moeilijk begaanbaar zijn. "We moeten het groot onderhoud juist dan doen omdat we de kuilen bij regen niet goed kunnen opvullen.

Helaas houdt het weer daar geen rekening mee en komen de kuilen bij plensbuien weer onder water te staan. Het is even ongemak maar dan hebben we de wegen er in de winter ook weer netjes bijliggen." Ze wijst er op dat veel zandwegen in de gemeente Epe een landschappelijke en cultuurhistorische betekenis hebben. Aantrekkelijk voor de recreant als die er gepast gebruik van maakt. Zwaar verkeer wat er niet thuis hoort richt de meeste schade aan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel