RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
23 april 2023 14:26


Sport, Beweeg en Ontmoetings- Faciliteit (SOF) geopend
Foto: Sport, Beweeg en Ontmoetings- Faciliteit (SOF) geopend
Wethouder Maarten Heere en Jolanda van Loon, directeur- bestuurder bij Triada. Foto: Gem. Epe

- Hard werken wordt beloond. Na een voorbereiding van ongeveer 6 jaar is gisteren de Sport, Beweeg en Ontmoetings- Faciliteit in Epe geopend door wethouder Maarten Heere en Jolanda van Loon, directeur-bestuurder bij Triada.

Opening SOF

Na jaren voorbereiding en de bouw die een aantal weken geleden is begonnen, is de droom van de stuurgroep werkelijkheid geworden. De Sport, Beweeg en Ontmoetingsfaciliteit in Epe is een feit. Vandaag is de SOF officieel geopend door wethouder Maarten Heere en Jolanda van Loon, directeur- bestuurder bij Triada. Vanaf vandaag kan iedereen: jong, oud, met of zonder beperking, sporter of géén sporter er terecht om in beweging te komen.

Waar staat SOF voor?

SOF is voor iedereen en openbaar toegankelijk. Er wordt geen entree gevraagd. De SOF is aangelegd midden in de wijk Hoge Weerd, in het verlengde van speeltuinvereniging DEMILAHO. Zo is er een faciliteit ontstaan voor alle leeftijden. De SOF bestaat uit verschillende onderdelen. Hierbij kan je denken aan een speeltuin, een multifunctioneel sportcourt, bootcamp, calisthenics, verschillende zitplekken, een jeu-de-boules baan en een insectenhotel.

De gemeente en Triada zijn enthousiast

"Het is een plek waar ontmoeting, plezier, sport en bewegen centraal staat. Een plek die aansluit bij de visie en ambitie van de gemeente Epe: Met de SOF worden onze inwoners, jong en oud en met of zonder beperking, verleid om bij elkaar te komen en samen te sporten, bewegen en plezier te hebben. Dat draagt bij aan de gezondheid en het welbevnden van ons allemaal" aldus wethouder Maarten Heere.

Triada is heel enthousiast over de opening van de SOF. "We willen weten hoe het met onze huurders in deze wijk gaat en wat we kunnen doen om de leefbaarheid te verbeteren. De SOF biedt een mogelijkheid om hen te ontmoeten en samen te werken aan een gezondere leefstijl in de wijk. We hebben dit toffe project kunnen steunen door een ballenvanger te financieren", aldus Sanne Baldizzone van Triada.

Best  Epe Nieuws 

epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie