RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Marlou Poncin, Omroep Gelderland
22 april 2023 11:15


Twee brandbommen naar woning in één nacht, politie pakt verdachte
Foto: Twee brandbommen naar woning in één nacht, politie pakt verdachte
De resten van de brandbom bij de woning. Foto: NewsUnited

- Aan de Plataanhof in Vaassen is sinds vrijdagavond tot twee keer toe een brand ontstaan bij dezelfde woning. De politie vermoedt dat er bij beide keren sprake was van een molotovcocktail of brandbom die naar het huis is gegooid.

De eerste molotovcocktail werd rond 23.30 uur gemeld. Daardoor ontstond een brandje bij de voordeur. Rond 02.00 uur 's nachts was het weer raak en kreeg de brandweer de tweede melding van een brand. Ook hier lijkt de mogelijke oorzaak een brandbom, zegt de politie. Volgens een correspondent die bij de woning aanwezig was, zijn er geen gewonden en is de brand ook snel gedoofd voor de brandweer ter plaatse kwam.

Ruzie

In de middag was er ook een ruzie bij dezelfde woning. Waar die over ging, is nog onbekend. De politie denkt dat die mogelijk ook verband houdt met de nachtelijke acties. Ze hebben een 27-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij is verdachte in de zaak. "Wat zijn rol is, wordt nog onderzocht."

Bovendien kunnen ze extra aanhoudingen niet uitsluiten. Getuigen roepen ze op om informatie en beelden te delen. Met name deurbelcamera's en dashboardcamera's kunnen volgens een woordvoerder goed gebruikt worden.

Apeldoorn Nieuws 

politie brand vaassen apeldoorn brandweer voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie