Ankeiler: Na een verrassende nederlaag vorige week in Lochem tegen De Berkelduikers (10-7), was het zaak om er in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen een mooie middag van te maken in het Berghuizerbad.

- Na een verrassende nederlaag vorige week in Lochem tegen De Berkelduikers (10-7), was het zaak om er in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen een mooie middag van te maken in het Berghuizerbad. Dat werd het, ondanks een matig begin, ook. Het verschil werd voor de zoveelste keer dit seizoen gemaakt door de uitblinkende Daan Dijkink, die met 6 punten zijn ploeg op sleeptouw nam, wat resulteerde in een 12-7 eindstand.

Het eerste kwart verliep moeizaam voor de thuisploeg, met een aantal gemiste schoten en matig verdedigen liepen de gasten uit Nijkerkerveen uit naar een 0-3 voorsprong in de eerste minuten. Trainer Bert Dingerink gaf na afloop van de wedstrijd aan dat zijn ploeg overgeconcentreerd was in dit eerste kwart, wat zich uitte in het te snel schieten op het doel ondanks ruime tijd op de schotklok. Het was Daan Dijkink die aan het einde van het eerste kwart Octopus op het scorebord bracht. Met een peptalk van Dingerink en de laatste slaapkorrels die uit de ogen gewreven werden, ging Octopus in het tweede kwart op zoek naar de aansluiting. Deze was er al vrij vlot, door twee doelpunten van wederom Daan Dijkink, die een snoeihard schot in zijn arm heeft. Met als aandachtig toeschouwer zijn broer Bas Jan, spelend in de Eredivisie bij Het Ravijn, nam hij de ploeg op sleeptouw, en was de stand vlotjes gelijkgetrokken. Flevo was op dat moment totaal de grip op de wedstrijd kwijt, en Octopus denderde over de gasten heen. Doelpunten van Bart Dingerink, Daan Dijkink en Tom van der Vegte zorgden voor een 6-5 stand na het tweede kwart. Een stand waarmee beide ploegen nog alle kanten op konden, en dus spanning in het bad. Dit was ook bij de spelers te voelen, daar er in de eerste drie minuten van het derde kwart geen punt gemaakt werd, wat ook te maken had met uitstekend keeperswerk aan beide kanten.

Uiteindelijk viel het kwartje goed voor Octopus, en was het na een bal op de lat van Olaf Bakker, op de paal van Jarco van Ommen, uiteindelijk Tom van der Vegte die de 7-5 in het net schoot. De immer hardwerkende spits van Octopus, Bart Dingerink, maakte zijn tweede van de middag en zorgt voor een tussenstand van 8-5 richting het laatste kwart. Het vierde kwart, waar de conditie ook altijd mee gaat spelen, is een onderwerp wat onder trainer Dingerink hoog op de agenda staat en waar Octopus momenteel ook het onderscheid in kan maken ten opzichte van de tegenstander. Van vermoeidheid was zeker bij Daan Dijkink geen sprake, aangezien hij al vroeg in het vierde kwart de wedstrijd op slot gooit: 9-5. Hij stond zo nu en dan helemaal vrij, mede vanwege het vele vuile werk wat Olaf Bakker voor hem oploste. Met nog een paar minuten te spelen laat Flevo het helemaal gaan, en kan Octopus nog uitlopen naar een 12-7 eindstand. Na een moeizaam begin wordt het een mooie teamoverwinning in het eigen Berghuizerbad, met één absolute uitblinker aan de kant van Octopus: Daan Dijkink.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan Octopus alvast terugkijken op een mooi seizoen in de 2e klasse, waarbij het momenteel de derde plaats bezet en nog uitzicht heeft op de tweede plek. Volgende week volgt nog de wedstrijd in en tegen Nunspeet, om de competitie af te sluiten op 22 april in Zwolle bij SWOL1894.