RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Henk Boeve
9 april 2023 17:54


Eieren zoeken Speeltuin Emst
Foto: Eieren zoeken Speeltuin Emst
Eieren zoeken in de speeltuin. Foto: Henk Boeve

- De speeltuinvereniging Emst houdt een bepaalde traditie met Pasen in ere, namelijk het paaseieren zoeken en paasstokken versieren. Het paasstokken versieren vond afgelopen woensdag plaats Het eieren zoeken zaterdag. Zo ook dit jaar.

Het is namelijk gebruikelijk dat de zaterdag voor Pasen dit festijn jaarlijks gehouden wordt. Alleen in de loop der jaren is er wel het één veranderd. Tot een aantal jaren geleden werden de eieren verstopt ergens in een bosperceel in Emst. De Emster jeugd vertrok dan onder begeleiding met de fiets naar het bosperceel waar de eieren verstopt waren. Als alle eieren dan gevonden waren, ging men terug naar het gebouw van de Speeltuin aan de Ds van Rhijnstraat in Emst. Muziekvereniging Prins Bernhard stond dan klaar en de kinderen gingen met hun versierde paashaas een rondje maken door Emst.

Nu gaat het allemaal heel anders, maar zeker niet minder gezellig. Zaterdagmiddag om 13.00 uur ging het hek van de speeltuin open en om 13.30 uur werd gestart met het zoeken van houten blokjes in plaats van eieren. De vele aanwezige kinderen werden keurig verdeeld in leeftijd groepen, zoals het bij de scholen ook gaat. De kinderen werden in drie groepen verdeeld, namelijk een groep die op de peuterspeelzaal zit en in de groepen 1 en 2, een groep die zitten in 3, 4 en 5 en een groep die zitten in 6, 7 en 8. De Speeltuin had behalve houten blokjes ook blokjes verstopt met zilver en goud omwikkeld. Kinderen die een blokje hout vonden met zilver of goud, kregen een extra prijs. Voor alle ingeleverde blokjes hout kregen de kinderen een chocolade ei.

Na de prijsuitreiking werd een kleine rondrit gemaakt met de versierde paasstokken door Emst onder muzikale begeleiding van Jizo van der Valk. Leuke van dit hele Paas festijn is ook, dat de vele aanwezige papa’s, mama’s, oma’s en opa’s ook niet vergeten werden, want zij konden gebruik maken van een bak koffie of thee, met daarbij een heerlijke versnapering.

Houten Nieuws 

voorpagina emst 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie