RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
8 april 2023 16:23


Nieuwe tamboer-maitre voor Vaassens Fanfare Corps
Foto: Nieuwe tamboer-maitre voor Vaassens Fanfare Corps
Wim Veldkamp. Foto: Vaassen Fanfare Corps

- Sinds zaterdag 1 april j.l. beschikt het Vaassens Fanfare Corps weer over een tamboer-maitre. Wim Veldkamp behaalde na enkele weken van training zijn certificaat en mag zich vanaf heden tamboer-maitre van het VFC noemen.

Het begon allemaal in 2022, toen Chris Sangers had aangegeven te stoppen met zijn functie als tamboer-maitre. Na wat rondvragen en zoeken wie het stokje van Chris over wilde nemen, kwam het VFC uit bij Wim Veldkamp. Wim is bekend met het VFC door zijn twee dochters, welke in het A-orkest musiceren. Wim was gelijk enthousiast en na een gesprek met het bestuur heeft hij besloten de functie van tamboer-maitre op zich te willen nemen. Voor het uitoefenen van deze functie is het noodzakelijk om een opleiding te volgen en zo startte Wim afgelopen januari, samen met nog 22 cursisten, met de opleiding tot tamboer-maitre.

Acht keer is Wim afgereisd naar Loenen om les te krijgen in allerlei stoktekens (voorwaarts, stoppen, links- en rechtsom), welke het korps op de juiste manier laten voortbewegen tijdens een optreden op de weg. Daarnaast leerde Wim verschillende loop- en draaghoudingen voor de tamboer-maitre stok en kan hij nu het Nederlands Volkslied dirigeren. Op zaterdag 1 april was het examen, waarbij het Korps Sint Sebastianus uit Gendt als voorbeeld korps diende. Bij dit korps moest Wim de diverse tekens uitvoeren en het Wilhelmus dirigeren, waarvoor punten gegeven werden. Wim slaagde met vlag en wimpel voor het examen en behaalde daarmee het certificaat voor tamboer-maitre. Het Vaassens Fanfare Corps wenst Wim heel veel succes en plezier in het uitoefenen van zijn functie als tamboer-maitre.

Wilt u Wim als tamboer-maitre live in actie zien? Dat kan op maandagavond 17 april tijdens de rondgang van het Vaassens Fanfare Corps in Vaassen. Dit ter ere van de bevrijding van Vaassen op 17 april tijdens de Tweede Wereld Oorlog.

Best Nieuws 

vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie