Ankeiler: Nog 30 seconden te spelen, de stand is 10-9 maar Deltasteur krijgt een strafworp.

- Nog 30 seconden te spelen, de stand is 10-9 maar Deltasteur krijgt een strafworp. De spanning stijgt naar een kookpunt in het Berghuizerbad en keeper Timon van Ommen kijkt de nemer van de strafworp diep in de ogen. Daar klinkt het fluitje van de scheidsrechter, beiden komen hoog uit het water en Van Ommen tikt de bal uit de hoek van het doel en weet dan dat de overwinning binnen is voor de Wapenvelders.

Dit spannende einde was aan het begin van de wedstrijd niet door iedereen voorspelt. De tegenstander van Octopus, Deltasteur uit Kampen is de koploper in de 2e klasse en bij Octopus misten twee spelers, Bart Dingerink en Sjaak Dijkslag. De wedstrijd gaat in de 1e en 2e periode gelijk op, met aan de kant van Octopus één absolute uitblinker, Daan Dijkink, die het team aan de hand neemt. Met harde afstandsschoten, goede verdedigende acties en rake strafworpen leidt hij Octopus halverwege naar een 5-5 tussenstand. Vanaf dan gaat het er echt om, ook Olaf Bakker begint zich dan meer te roeren in het aanvallende spel van Octopus en bij Deltasteur is het de doelman die uitblinkt in knappe reddingen. Een backhand van Jarco van Ommen bezorgt Octopus de voorsprong, en vanaf dan wordt er afstand genomen wat zorgt voor een 9-6 voorsprong aan het begin van het 4e kwart.

Een surrealistisch begin hiervan daar Octopus in het begin een 2-man meer situatie in het bad heeft vanwege straffen aan de kant van Deltasteur. Er wordt niet gescoord, maar Tom van der Vegte brengt even later de stand alsnog op 10-6. Geen vuiltje aan de lucht met nog 4 minuten te spelen in het Berghuizerbad. Toch wordt het nog spannend door slecht verdedigend spel van Octopus en een aantal keer aanvallend balverlies van Olaf Bakker. De apotheose van de wedstrijd is de strafworp voor Deltasteur in de laatste minuut. Deze wordt gekeerd door keeper Van Ommen. In de laatste seconden zorgt Olaf Bakker nog voor de einduitslag van 11-9 en houdt Octopus de drie punten in eigen huis. Met nog 4 wedstrijden te spelen kan Octopus omhoog kijken, maar zal er ook al tevredenheid zijn met de huidige stand op de ranglijst, namelijk plek 4.