Ankeiler: Om iets te doen te hebben tijdens de zware Corona periode zochten de bewoners van het Familiehuis aan de Apeldoornseweg in Vaassen naar leuke en vooral ontspannende activiteiten.

- Om iets te doen te hebben tijdens de zware Corona periode zochten de bewoners van het Familiehuis aan de Apeldoornseweg in Vaassen naar leuke en vooral ontspannende activiteiten. Wekelijks een flinke wandeling maken was één van de activiteiten. Het bleek een goede afleiding. Wat hun tijdens het wandelen vooral opviel was het zwerfafval dat ze overal zagen liggen.

Nu alle beperkingen en regels er af zijn blijft de activiteit wandelen bestaan. Het is zo goed bevallen dat het onmisbaar is geworden. Maar wat met zwerfafval? En zo hebben ze besloten om tijdens hun wekelijkse wandeling meteen het zwerfafval op te ruimen. Ze zochten contact met de Gemeente Epe met een hulpvraag voor materialen. Die bracht ze in contact met ‘het Vlinderhuis’ in Epe. En zo gevraagd, zo geboden.

René Blok van het Vlinderhuis heeft gehoor gegeven aan hun hulpvraag en heeft ze deze week voorzien van zes knijpers en een eerste rol vuilniszakken om te gaan vullen met zwerfafval. Denise Bouwmeester, Francisca Vijge en Kyara Kranenborg namen deze in ontvangst. Tijden NLDoet hebben ze hun eerste opruimwandeling gemaakt. Aanstaande zaterdag tijdens de landelijke Opschoondag helpen ze ook mee opruimen in Vaassen. En zo is Vaassen weer zes bewoners die hun eigen leefomgeving schoon houden rijker

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel