RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Thomas de Jong, Omroep Gelderland
15 maart 2023 15:21


Omstreden slachterij Gosschalk zit in geldnood
Foto: Omstreden slachterij Gosschalk zit in geldnood
Een varken ter illustratie. Foto: Pexels

- Slachterij Gosschalk in Epe zit in geldnood. De problemen zijn zelfs zo erg dat het slachtbedrijf een op handen zijnde overname door de VanDrie Group heeft laten ontbinden.

De geldproblemen zijn volgens Gosschalk ontstaan doordat een grote Deense klant recent failliet is gegaan, meldt het bedrijf op haar eigen website. Omdat de VanDrie Group weigert extra geld in het Epese slachthuis te steken nog voordat de overname rond is, heeft Gosschalk besloten de overname te staken.

Vleesproducent VanDrie Group, dat onder meer vestigingen heeft in Uddel en Apeldoorn, tekende op 30 januari 2023 nog een intentieverklaring waaruit bleek dat het voornemens was slachterij Gosschalk verder te ontwikkelen.

Misstanden

Het Epese slachthuis werd in 2021 door de Voedsel- en Warenautoriteit gesloten nadat er misstanden aan het licht waren gekomen. Op undercoverbeelden was te zien hoe slachters de dieren mishandelden en onder stroom zetten. Afnemers McDonald's en Boni zeiden de samenwerking met Gosschalk op. Na 3 maanden mocht de slachterij onder streng toezicht weer open.

Nieuwe partij

Momenteel is Gosschalk in een "zeer vergevorderd stadium" van onderhandeling met een nieuwe partij, meldt het bedrijf. "In het belang van de continuïteit van de onderneming, is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen."

Apeldoorn  Epe Nieuws 

epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie